Tech Laptop

Velocity Micro VMUltraDrive – un altfel de AIO pentru ultrabook-uri

Velocity Micro VMUltraDrive – un altfel de AIO pentru ultrabook-uri

Pentru ca laptop-urile să poată oferi un maxim de portabilitate, adică să aibă dimensiuni reduse, a trebuit să se renunțe la câteva alte beneficii. Deși display-ul atârnă cel mai mult la gramaj, acesta nu putea fi scos din calcul sub nicio formă, în mod evident, așa că s-a ales eliminarea unității optice și chiar a HDD-ului clasic.

Asta nu a fost tot, pentru ca produsele să fie subțiri s-au eliminat și câteva porturi, adoptându-se porturile mini. Astfel s-au născut ultrabook-urile și sistemele hibrid tablet pc-mini laptop.

Velocity Micro VMUltraDrive este una dintre soluțiile considerate AIO (All in One) ale acestei probleme. Acest sistem extern vine cu un HDD de 500GB, 2xUSB 3.0 și 1xUSB 2.0, cititor de carduri SD și unitate optică DVD. Acesta este alimentat prin portul USB, dar, din păcate, nu vă putem spune și dimensiunile ca să vă dați seama cât de ușor poate fi transportat. Un mic minus ar fi că nu există varianta cu Blu-Ray, probabil există mulți pasionați de tehnologie care ar fi interesați și de așa ceva.

În orice caz, pare un device cel puțin util pentru cei care au ultrabook-uri cărora le lipsesc porturi și unitatea optică sau pentru cei care vor un spațiu de stocare mai mare. Poate fi folosit chiar și de iubitorii de netbook-uri ca mine, oare va ajunge și pe la noi?

Prețul de pornire pentru un astfel de accesoriu este de 199 de dolari.