Tech Tableta

WePad | Laptop News

WePad | Laptop News

Numele dat de cei de la Apple tablet PC-ului lor, iPad, a fost subiectul multor glume, al parodiilor de tot felul şi, mai nou, al atacurilor rivalilor de pe piaţă. Aşa că de la “singularul” iPad trecem la “pluralul” WePad, un nou tablet PC scos pe piaţă de o firmă germană, Neofonie. Acesta nu are prea multe în comun cu ultra-portabilul celor de la Apple, exceptând faptul că dispune de un touchsreen. De altfel, specificaţiile tehnice pentru WePad includ un display de 11.6 inch cu o rezoluţie 1366 × 768 pixeli şi un procesor Intel Atom N450 la 1.66 GHz.

Partea grafică este controlată de placa video integrată Intel GMA 3150. De asemenea, WePad are un webcam integrat, modem UTMS, 2 porturi USB, 3-in-1 card reader şi o autonomie a bateriei de până la 6 ore. Suportă Java şi Flash şi este perfect pentru navigarea pe Internet, vizionarea fotografiilor, accesul la presa online şi răsfoirea cărţilor digitale. Va rula cu sistemul de operare Android, ceea ce va permite utilizatorilor accesul la aplicaţiile de pe Android Market. În plus, cei de la Neofonie au lansat şi un AppStore special pentru acest tablet PC.

Prin comparaţie, iPad vine cu un ecran de 9.7 inch la o rezoluţie de 1024 x 768 pixeli, se bazează pe un procesor Apple A4 la 1 GHz, nu suportă Flash şi oferă o autonomie a bateriei de 10 ore. Pentru achiziţionarea diverselor aplicaţii, utilizatorii au acces la iTunes App Store.