Software Tech

Windows 11, multe aplicații se blochează fără explicații, Microsoft promite că va rezolva problem

Windows 11, multe aplicații se blochează fără explicații, Microsoft promite că va rezolva problem noiembrie 5, 2021
Windows-11-problems

Aceasta este o problema care afectează doar un număr limitat de utilizatori, dar care poate fi foarte dureroasă pe termen lung.

Unele aplicații native Windows 11 pur și simplu refuză să se lanseze. Acesta este cazul instrumentului de captură de ecran. Când încercați să-l deschideți, este afișat un mesaj de eroare, dar nu explică cauza problemei.

Microsoft a observat rapid problema și a comunicat despre acest subiect. Firma din Redmond spune că instrumentul de captură de ecran nu este singura aplicație nativă afectată de acest mesaj de eroare. Într-adevăr, pagina contului tău din Windows 11 S se poate bloca, la fel ca și tastatura tactilă sau fereastra de sfaturi. Din nou, avem doar un mesaj care ne spune că aplicația nu funcționează, fără alte explicații, și care ne solicită să repornim computerul.

Microsoft a reacționat rapid la această problemă. Aceasta este într-adevăr o preocupare pentru un certificat digital care a expirat pe 31 octombrie 2021 și nu a fost reînnoit. Acest lucru înseamnă că aplicația nu mai funcționează de pe 1 noiembrie.

Pentru a corecta această problemă, nimic nu poate fi mai simplu: trebuie doar să descărcați cea mai recentă actualizare pentru Windows 11, lansată pe 21 octombrie și care are numele de cod KB5006746. Dacă nu s-a instalat automat, trebuie doar să mergeți la setări, apoi la fila Windows Update pentru a o descărca. Rețineți că este posibil ca problema să persistă chiar și cu actualizarea, dar Microsoft promite o remediere rapidă. Ar trebui să fie o chestiune de câteva zile.

Între timp, va trebui să ne lipsim de aceste aplicații native. Pentru a face o captură de ecran pe Windows 11, va fi apoi necesar să folosiți metoda veche (un pic barbară, să recunoaștem). Ca o reamintire, Windows 11 a fost lansat pe 5 octombrie și este gratuit pentru toți utilizatorii Windows 10. Începutul vieții sistemului de operare este deosebit de promițător, în ciuda câtorva mici probleme ca acesta.