Diverse Tech

Primarul ales al orașului New York spune că vrea să fie plătit în Bitcoin

Primarul ales al orașului New York spune că vrea să fie plătit în Bitcoin noiembrie 5, 2021
New-york-citys-mayor-elect-says-he-wants-to-be-paid-in-bitcoin

Primarul ales al orașului New York, Eric Adams a spus într-un tweet joi că dorește ca primele trei salarii ale orașului să fie plătite în Bitcoin, în încercarea de a-și prezenta primarul din Miami și de a-și exprima speranța că New York va fi un loc în care industria criptomonedei este binevenit.

Pentru a spune ușor, fezabilitatea ca Adams de fapt să fie plătit în Bitcoin pare șocantă. (Statele de plată ale orașului sunt pregătite pentru asta? Cum va funcționa asta cu prețul fluctuant al Bitcoin? Doamne, cum va fi situația taxă?) Cu toate acestea, dacă se întâmplă sau nu, el trimite un mesaj clar despre planurile sale intenționate ca primar — probabil că nu ați spune așa ceva dacă veți ignora complet criptomoneda și Bitcoin.

După cum a remarcat unul dintre colegii mei în Slack, mutarea face parte dintr-un concurs (cripto) de măsurare a portofelului cu primarul din Miami, Francis Suarez – tweet-ul lui Adams a răspuns la Suarez care a spus că își va lua următorul salariu în Bitcoin. , și a aruncat o remarcă despre New York-ul merge mare (de aici și cele trei salarii, pentru că trei > unul).

După cum subliniază CNBC, ambii primari încearcă să facă din orașele lor centrul spațiului monetar descentralizat. Adams a promis că va analiza ceea ce încetinește investițiile cripto în New York, iar Suarez a sprijinit un proiect numit MiamiCoin care le permite oamenilor să investească cripto în oraș. Suarez a mai spus că speră ca statul de plată și taxele orașului să poată fi plătite într-o zi în Bitcoin.

Din punct de vedere cultural, Miami are un avans: Blockchain.com și-a mutat operațiunile din SUA de la New York la Miami la începutul acestui an, iar președintele El Salvador a anunțat că țara va adopta Bitcoin ca monedă oficială la o conferință de la Miami.

Ca și în orice promisiuni sau cascadorii politice, acțiunile vorbesc mult, mult mai tare decât cuvintele. Adams, care primește de fapt câteva cecuri de plată în Bitcoin (sau este plătit în dolari și le convertește imediat în cripto, ceea ce ar fi mult mai ușor) nu va muta cu adevărat acul asupra industriei. Dar faptul că el și un alt primar proeminent vorbesc despre acest lucru arată o schimbare mare în modul în care (cel puțin unii) lideri se gândesc la viitorul banilor.