Software Tech

Windows 8 – ce modificari aduce upgrade-ul la noul OS

Windows 8 – ce modificari aduce upgrade-ul la noul OS

Windows 8 este pasul mare pe care cei de la Microsoft așteaptă să îl facă anul acesta. De curând firma a anunțat ce schimbări se vor produce odată cu trecerea de la Windows XP, Vista sau Windows 7 la Windows 8.

Se pare că actualizarea la noul sistem de operare de la Windows 7 orice ediție va permite păstrarea setărilor, fișierelor și aplicațiilor Windows. De asemenea, regula se aplică și în cazul unui upgrade cu Windows 8 Enterprise plecând de la Windows 7 Professional sau Enterprise. Dacă upgrade-ul se va face de la Windows Vista, doar fișierele personale vor fi păstrate, în cazul în care nu se instalează SP 1 (Service Pack) ce permite și păstrarea setărilor configurației.

În cazul în care upgrade-ul se va face de la Windows XP cu SP 3 instalat, doar fișierele personale vor putea fi păstrate. Celelalte instalări ale sistemului Windows 8 vor necesita formatarea totală, cum ar fi, de exemplu, trecerea de la o ediție 32-bit la una de 64-bit.

Cei de la Microsoft oferă Windows 8 Pro (când va fi disponibil) la un preț de doar 14.99 de dolari pentru cei care cumpără un PC cu Windows 7 în perioada 2 iunie 2012 și 31 ianuarie 2013.