Tech Masini

Xiaomi a anuntat cand va lansa prima masina electrica

Xiaomi a anuntat cand va lansa prima masina electrica

Xiaomi, care a fost pe agenda cu scurgeri de mașini electrice de o vreme, a anunțat în cele din urmă data lansarii sale. Afirmând că va investi 10 miliarde de dolari în total pentru mașinile electrice, compania va aduce în curând noul său model pasionaților de automobile.

Xiaomi a intrat rapid pe piața mașinilor electrice

Piața mașinilor electrice, care a câștigat avânt cu Tesla, a câștigat o dimensiune diferită cu pașii marilor companii precum BMW și Mercedes. Mașinile cu conducere automată, care sunt văzute ca tehnologia viitorului, au reușit, de asemenea, să intre în radarul producătorilor de smartphone-uri precum Xiaomi și Apple.

Afirmând că au nevoie de angajați cu experiență în vehicule autonome, compania a subliniat că vor angaja 500 de persoane în acest domeniu.

Xiaomi, care nu se știe încă cu ce companii va coopera, va dezvolta un sistem de infotainment inspirat de interfața MIUI din mașina sa.

Anunțând că mașina electrică va fi introdusă în prima jumătate a anului 2024, compania nu a împărtășit niciun detaliu despre vehiculul pe care l-au dezvoltat.