Tech Audio

A devenit mult mai ușor să-ți găsești dispozitivele pierdute AirPods Pro sau AirPods Max

A devenit mult mai ușor să-ți găsești dispozitivele pierdute AirPods Pro  sau AirPods Max

Apple a lansat astăzi o actualizare de firmware pentru AirPods Pro și AirPods Max, care introduce noi opțiuni pentru găsirea produselor scumpe dacă se întâmplă să le pierzi. Aceste funcții au fost promise pentru iOS 15, dar nu au făcut lansarea; din fericire, Apple nu a durat mult mai mult după aceea pentru a le lansa. Atât 9to5Mac, cât și MacRumors au raportat lansarea de astăzi.

Folosind aplicația Găsește-mi de la Apple, a fost deja posibil să vizualizați locația în care AirPod-urile dvs. au fost asociate ultima dată cu iPhone-ul dvs. sau să redați un sunet pentru a le face mai ușor să scoată din pernele canapelei. Dar această nouă actualizare extinde foarte mult această funcționalitate. Acum puteți activa Modul pierdut și puteți beneficia de milioane de alte dispozitive iPhone, iPad și Mac în căutare dacă AirPods Pro sau AirPods Max vor dispărea. Dacă se află în raza de acțiune Bluetooth a unui alt dispozitiv Apple, veți fi alertat cu privire la locația lor.

Apple a adăugat, de asemenea, o interfață de utilizator „Găsiți în apropiere”, similar cu AirTags, pentru urmărirea unui set de AirPods Pro sau AirPods Max, dacă știți că sunt undeva aproape. Deoarece nu există cip U1 în căștile sau căștile Apple, nu este la fel de precis ca în cazul unui AirTag; nu vedeți săgețile care vă îndreaptă spre ele, dar solicitările de pe ecran vor afișa stări precum departe, aproape sau „aici” când vă aflați chiar lângă ele.

De asemenea, foarte util: acum puteți primi automat o notificare dacă vă lăsați AirPod-urile undeva. Pagina de asistență Apple din rețeaua Găsește-mi explică diferitele caracteristici și modul lor de funcționare.

Din păcate, Apple încă nu oferă nicio modalitate simplă de a actualiza firmware-ul AirPods. Se întâmplă întâmplător când sunt conectate la iPhone. Dar puteți verifica cel puțin ce versiune trebuie să vedeți dacă aveți aceste caracteristici recente:

Accesați Setări pe iPhone sau iPad
Atingeți General, apoi Despre
Alegeți AirPods și, acolo, ar trebui să vedeți un câmp „versiune firmware”.
Noua actualizare care oferă funcționalitățile Find My îmbunătățite este versiunea 4A400, deci căutați asta. În ceea ce privește AirPod-urile obișnuite, acestea sunt încă limitate la funcționalitatea mai de bază care era prezentă anterior. Însă ori de câte ori debutează AirPod-urile din a treia generație, sperăm că acestea vor oferi și urmărirea locației mai robustă.