Tech

Apple împărtășește memorialul lui Steve Jobs la 10 ani de la moartea sa

Apple împărtășește memorialul lui Steve Jobs la 10 ani de la moartea sa

Apple își comemorează moartea co-fondatorului și fostului CEO Steve Jobs cu un nou scurtmetraj și o declarație personală a familiei vizionarului executiv tehnologic. Jobs a încetat din viață în urmă cu 10 ani, pe 5 octombrie 2011, după o luptă dificilă cu cancerul pancreatic.

Scurtmetrajul – care a preluat în prezent pagina de destinație a Apple – comemorează viața lui Jobs în fotografii, videoclipuri și câteva dintre cele mai iconice citate ale sale, de la „computerul este o bicicletă pentru minte” până la introducerile iMac, iPod-ul și iPhone.

Apple a publicat, de asemenea, o declarație din familia Jobs, distribuită mai jos:

De un deceniu încoace, jale și vindecare au mers împreună. Recunoștința noastră a devenit la fel de mare ca pierderea noastră.

Fiecare dintre noi și-a găsit propria cale spre consolare, dar ne-am întâlnit într-un frumos loc de dragoste pentru Steve și pentru ceea ce ne-a învățat.

Pentru toate darurile lui Steve, a rezistat puterea lui de profesor. El ne-a învățat să fim deschiși la frumusețea lumii, să fim curioși în jurul ideilor noi, să vedem în colțul următor și, mai ales, să rămânem umili în mintea noastră de începător.

Există multe lucruri pe care le vedem încă prin ochii lui, dar a învățat și să ne căutăm. El ne-a dat echipamente pentru a trăi și ne-a servit bine.

Una dintre cele mai mari surse de consolare a fost asocierea lui Steve cu frumusețea. Vederea a ceva frumos – un deal împădurit, un obiect bine făcut – ne reamintește spiritul. Chiar și în anii de suferință, nu și-a pierdut niciodată credința în frumusețea existenței.

Memoria este inadecvată pentru ceea ce este în inimile noastre: ne este profund dor de el. Am fost binecuvântați să-l avem ca soț și tată.

Michael Dell, fondator și CEO al Dell Technologies, a vorbit cu CNET despre munca sa cu Jobs. „Nu poți respecta regulile și să faci lucruri uimitoare să se întâmple. Steve a fost cu siguranță excepțional în această privință ”, spune Dell.

Tim Cook, succesorul lui Jobs ca CEO, și-a împărtășit gândurile angajaților Apple printr-o notă la nivel de companie, obținută de Bloomberg. „[Steve] ne-a provocat să vedem lumea nu pentru ceea ce era, ci pentru ceea ce putea fi”, scrie Cook. „Mă simt atât de norocoasă încât ne petrecem zilele creând instrumente inovatoare care conectează oamenii, îi inspiră să gândească diferit și să-i împuternicească să-și facă și ei propriul ochi în univers.”

Jony Ive, prietenul apropiat al lui Jobs, colaboratorul și fostul director de design al Apple i-a oferit ieri amintirile despre Jobs într-un editorial pentru The Wall Street Journal. „Înțelegerea mea despre el refuză să rămână confortabilă sau liniștită”, scrie Ive. „A crezut cu adevărat că, făcând ceva util, împuternicit și frumos, ne exprimăm dragostea pentru umanitate … Îmi este dor de Steve cu disperare și îmi va lipsi întotdeauna să nu vorbesc cu el.”

Videoclipul memorial Apple este disponibil pentru vizualizare pe site-ul său. Pentru mai multe informații despre Jobs și impactul supradimensionat al companiei Apple asupra lumii în general, ar trebui să ascultați actualul (al cincilea) sezon al Land of the Giants.

Actualizare 5 octombrie, 14:03 ET: S-a adăugat memo-ul lui Tim Cook de la Bloomberg și un tweet de la Cook care împărtășește memorialul Apple.