Tech

Acer a furnizat infrastructura de calcul pentru Jocurile Olimpice Londra 2012

Acer a furnizat infrastructura de calcul pentru Jocurile Olimpice Londra 2012

Pe 12 august a avut loc ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, după 16 zile de competiţii sportive la cel mai înalt nivel. Cu toţii am fost alături de lotul României, de cei 104 sportivi care au reprezentat ţara şi au participat la 15 sporturi. Mulţi dintre noi am trăit intens, în faţa televizoarelor, fiecare întrecere la care participau şi sportivii noştri. România a terminat pe locul 27 în clasamentul după medalii cu 2 de aur, 5 de argint şi 2 de bronz.

Dar în spatele acestui spectacol sportiv există mii de ore de pregătire, de antrenamente chiar şi pentru organizatori. Totul trebuie să funcţioneze la parametri normali, informaţia să circule cât mai repede, totul să fie sincronizat la secundă, iar pentru aceste lucruri ai nevoie de o infrastructură de calcul foarte bună. Pentru ţara organizatoare, Jocurile Olimpice înseamnă o provocare. În procesul de organizare sunt antrenaţi foarte mulţi oameni din diferite organizaţii şi instituţii guvernamentale, companii partenere şi sponsori, agenţii de turism, companii de transport etc. Totul începe cu sosirea sportivilor pe aeroporturi şi se termină cu plecarea ultimului suporter.

Acer s-a aflat pe lista partenerilor principali şi a furnizat infrastructura de calcul pentru Jocurile Olimpice Londra 2012. Echipamentul furnizat pentru centrele mass-media, pentru birourile de informaţii, pentru sportivi, dar şi pentru centrele de date a cuprins: 13.500 de desktop-uri, 2.900 de laptop-uri, 950 de servere şi sisteme de stocare, 13.000 de monitoare, precum şi un număr impresionant de tablete Acer, toate având integrate cele mai noi tehnologii existente pe piaţă. Pentru gestionarea întregului echipament, Acer a mobilizat şi 350 de angajaţi.

Acer a mai fost partener oficial şi la jocurile Olimpice de iarnă 2010 din Vancouver. Cu ocazia acestor parteneriate, Acer a lansat pe piaţă şi o serie de produse în ediţii limitate şi amintim de tabletele Acer Iconia Tab A510 şi Acer Iconia Tab A700 anunţate la începutul acestui an, dar şi de Acer Aspire Timeline 1810TZ, un mini laptop de 11.6 inch anunţat în decembrie 2009. Lista este completată de monitorul P238HL, All-in-one Z5 şi laptop-ul Acer Aspire V3.

Imagine-reprezentativa-1
Postarea Anterioara