Tech

Acer Nitro 5 – Cel mai bun laptop de gaming de buget

Acer Nitro 5 – Cel mai bun laptop de gaming de buget

Linia Nitro de laptopuri de gaming de la Acer începea de la aproximativ 800 de dolari, dar modelul actual cel mai puțin costisitor este de 999 de dolari, iar cu un procesor Intel de a XII-a generație, prețul ajunge la 1.049 de dolari.

Acer Nitro 5 are un preţ de 1.299 USD, ceea ce depășește cu adevărat limita a ceea ce am putea numi un laptop de gaming cu buget redus. Deţine 16 GB de RAM, un SSD de 512 GB și un GPU Nvidia 3060.

Există o mulțime de configurații Nitro 5 diferite, iar acesta are un procesor Intel Core i5-12500H de a XII-a generație. Modelul cel mai puțin costisitor din gama actuală este de 999 USD și are un Core i5 de a XI-a generație și un GPU Nvidia 3050, dar același spațiu de stocare de 16 GB RAM și 512 GB.

Ecranul este unul standard de 15,6 inch, 1.920 x 1.090, dar cu o rată de reîmprospătare decentă de 144 Hz și un ecran mat.

Acer produce sisteme de jocuri mai specializate, cum ar fi liniile Helios și Triton cu marca Predator, dar Nitro înclină mai mult spre partea de mainstream. Ar putea fi comparat cu laptopurile de gaming din seria G de la Dells față de cele specializate Alienware oferite de Dell.

Are, de asemenea, mai multe porturi USB-A: unul în partea stângă şi două în dreapta, dar doar un USB-C/Thunderbolt 4. Acesta este pe marginea din spate, împreună cu o ieșire HDMI și un port pentru cablul de alimentare al conectorului cilindric. Laptopurile pentru jocuri sunt printre ultimele laptopuri fără o conexiune de alimentare universală bazată pe USB-C.

S-a observat o revenire a bloatware-ului excesiv care obișnuia să fie mult mai comun la laptopurile de buget redus: Dropbox, Planet9 (o rețea de socializare de jocuri), ExpressVPN și alții câțiva au adware sau offerware preîncărcat pe Nitro 5.

Nitro 5 2021 vine în diverse configurații care variază de la 800 USD până la 2.000 USD. La fel ca multe laptop-uri pentru jocuri, şi acesta este de dimensiuni mari. Nimeni nu l-ar putea confunda vreodată cu un MacBook Pro sau Dell XPS sau Surface Laptop Studio.

Nitro 5 este o combinație potrivită între performanță și preț. Acer Nitro 5 2021 are o mulţime de carcteristici. Gama celor de 800 USD deţine un afișaj FHD de 144 Hz, un procesor Intel Core i5, un GTX1650, 8 GB de RAM și un SSD de 256 GB.

Versiunea cu specificații de peste 2.000 USD vine cu un afișaj QHD de 165 Hz, un procesor AMD Ryzen 7 5800H hyperthreaded, un GPU RTX 3070 cu 8 GB de VRAM, 16 GB de RAM și un SSD de 1 TB.

Core i7 cu 8 nuclee hyperthreaded este una dintre opțiunile de top pentru laptopuri în acest moment și oarecum comparabil ca performanță cu cipul Apple M1. Nitro 5 este un laptop de gaming, iar GPU-ul Nvidia RTX 3050 Ti este o caracteristică importantă care nu dezamăgește.

DLSS utilizează o rețea ce poate mări rezoluția jocului. Acest lucru funcționează prin procesoarele AI Tensor Core de pe GPU. Rezultatul este că se pot juca jocuri la rezoluții de 1080p sau mai mari, deși rulează de fapt la o rezoluție mult mai mică, ceea ce eliberează resurse GPU pentru framerate-uri mai mari și mai stabile.

Pentru a testa DLSS, a fost jucat mai întâi Ghostrunner cu DLSS dezactivat și apoi pornit. Cu DLSS oprit, jocul rulează bine. Ghostrunner este unul dintre cele mai frumoase jocuri apărute în ultimii ani. Framerate-urile s-au situat în jurul valorii de 70 fps în cea mai mare parte atunci când sunt setate la o setare grafică ridicată, deși uneori au crescut până la 120 fps.

În timp ce jocul se putea juca, diferența dintre 70 și 120 fps este vizibilă, mai ales într-un joc de acțiune cu mișcare rapidă precum Ghostrunner. Dar cu DLSS, framerate-urile au urcat la 144 fps și s-au menținut constant. S-a setat preferința DLSS la „performanță”, care dă prioritate ratelor de cadre mai mari față de rezoluție. S-a observat că unele texturi și suprafețe nu erau la fel de bune. Cu toate acestea, beneficiile unui framerate stabil au depășit cu mult schimbarea aproape imperceptibilă a calității graficii.

În general, Nitro 5 este un laptop puternic pentru jocuri, mai ales când se ia în considerare prețul acestui model special. În calitate de consumator conștient de buget, îmi place că RTX 3050 Ti nu se va învechi până anul viitor. Sigur, va trebui să reduceți setările grafice, dar sunt încrezător că acest GPU va continua să se livreze şi în anii care vin.

Nitro 5 are unul dintre cele mai bune procesoare de laptop. Modelul ce a fost testat are și 16 GB de RAM, care este acum considerată cantitatea de bază de memorie pentru jocurile moderne. Cu alte cuvinte, Nitro 5 nu ar trebui să fie lent, mai ales atunci când navighezi pe web sau în magazinul Steam.

Nitro 5 2021, cu combinația sa puternică de procesor și GPU, este creat pentru jocuri de 1080p de înaltă calitate. Pentru 1.099 USD, modelul Nitro 5 pe care l-am testat este una dintre cele mai bune modalități de a obține o experiență de joc mobilă RTX din seria 30. Alte bonusuri, cum ar fi afișajul fluid de 144 Hz, tastatura iluminată din spate, răcirea și I/O generos, nu pot fi trecute cu vederea.

Nitro 5 poate oferi caracteristicile mult așteptate de utilizatori și o durată bună de viață a bateriei pentru a rămâne unul dintre laptopurile de gaming cu un buget de top.