Smartphones Tech

Acum puteți, din punct de vedere tehnic, să vă construiți propriul USB-C pentru iPhone

Acum puteți, din punct de vedere tehnic, să vă construiți propriul USB-C pentru iPhone

Studentul la inginerie robotică Ken Pillonel a uimit internetul luna trecută cu un truc sălbatic care a reușit să pună un port USB-C funcțional în interiorul unui iPhone X pentru un iPhone USB-C complet funcțional. Și acum, Pillonel a publicat un videoclip mult mai detaliat care arată cum a reușit să reușească hack-ul, împreună cu un depozit Github cu detalii tehnice, instrucțiuni CNC și informații despre PCB-ul personalizat pe care l-a proiectat pentru oricine suficient de curajos să încerce și pune laolaltă un hack similar.

Videoclipul de 13 minute arată detaliile modului lui Pillonel, care este simplu în teorie: combinarea unei conexiuni Lightning la USB-C împreună într-un lanț de margarete pentru a imita un port USB-C adecvat.

Videoclipul prezintă practic întregul proces de dezvoltare. Este o călătorie destul de mare, mergând de la prototipuri de dovadă a conceptului, inginerie inversă a conectorului Lightning (și în cele din urmă, inginerie inversă a unui conector Lightning fals), comandarea unei plăci cerc flexibile personalizată și prelucrarea carcasei iPhone-ului pentru a se potrivi conectorului USB-C fizic mai mare. .

Videoclipul arată, de asemenea, cât de dificil a fost să se potrivească circuitele suplimentare, placa îndoindu-se pe ambele părți ale hardware-ului Taptic Engine de la Apple pentru a introduce toate componentele necesare.

Pillonel își scoate la licitație prototipul original pe eBay, unde licitarea a ajuns deja la 3.400 USD în momentul publicării acestei piese, pentru oricine cu buzunare adânci care este interesat de un iPhone USB-C propriu. Pillonel observă că oricine cumpără telefonul nu ar trebui să-l restaureze, să actualizeze sau să-l ștergă, să-l deschidă sau să-l „folosească ca telefon zilnic”.

În cele din urmă, Pillonel a făcut întregul proiect open source, astfel încât alții să poată construi pe baza muncii sale existente, fie că este vorba de crearea mai multor modele personalizate de iPhone X-C USB sau de portarea designului pe alte iPhone-uri în continuare (deși designul PCB complet nu va să fie postat până după încheierea licitației). El observă, de asemenea, că intenționează să continue să construiască pe design, cu obiective de îmbunătățire a încărcării rapide, impermeabilizării și chiar activarea accesoriilor USB-C.

Sursa: The Verge