Software Tech

Apare noul Microsoft Office: data lansării, prețurile și modificările majore

Apare noul Microsoft Office: data lansării, prețurile și modificările majore

Noua versiune Microsoft, a software-ului său de productivitate Office va ajunge pe 5 octombrie – în aceeași zi în care Windows 11 începe să fie lansat, a declarat compania pe 16 septembrie.

Microsoft a subliniat anterior că, deși principalul său accent rămâne în oferta de abonamente, Microsoft 365, va lansa achiziția unică Office 2021 pentru cei care nu sunt gata să se mute în cloud.

Office 2021 ajunge în două versiuni: una pentru utilizatorii comerciali, numită Office LTSC (care înseamnă Long Term Servicing Channel) și una pentru uz personal. Office LTSC este disponibil în general astăzi, se spune în post, și include funcții de accesibilitate îmbunătățite, îmbunătățiri ale performanței în Word, Excel și PowerPoint și îmbunătățiri vizuale, cum ar fi suportul pentru modul întunecat în toate aplicațiile. Este destinat pentru situații de specialitate, spre deosebire de o întreagă organizație, cum ar fi dispozitivele de control al proceselor de pe podeaua de producție care nu sunt conectate la internet.

Între timp, Office 2021 pentru uz personal va sosi pe 5 octombrie și se pare că va include câteva caracteristici noi de colaborare, potrivit unei postări pe blog a companiei in ziua de vineri. Noile funcții de colaborare vor funcționa ca Google Docs și vor permite co-autorul în timp real prin OneDrive.

Utilizatorii Office 2021 pot obține, de asemenea, acces la Microsoft Teams, un aspect proaspăt reproiectat pentru aplicații, precum și caracteristici exclusiv anterior Microsoft 365, cum ar fi sugestii avansate de gramatică și prezentator Coach în PowerPoint.

Biroul acasă și student 2021 este de 150 USD. Include Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Microsoft Teams pentru PC și Mac. Office Home and Business vine cu orice, de la Office Home și Student, plus Outlook pentru PC și Mac, precum și drepturile de utilizare a aplicațiilor în scopuri comerciale. Office Home and Business costă 250 USD.

Ambele versiuni de Office vor fi acceptate pe Windows și Mac și vor fi livrate împreună cu aplicația OneNote. De asemenea, vor livra atât versiuni pe 32, cât și pe 64 de biți, conform postării. Microsoft va sprijini software-ul timp de cinci ani și a spus că nu intenționează să schimbe prețul în momentul lansării.