Diverse

Microsoft Mesh se simte ca viitorul virtual al întâlnirilor Microsoft Teams

Microsoft Mesh se simte ca viitorul virtual al întâlnirilor Microsoft Teams

Mesh este o platformă de colaborare care permite oricui să aibă experiențe virtuale comune pe o varietate de dispozitive. Kipman a explicat că un om se poate simți că se află în același loc cu cineva care partajează conținut sau se poate teleporta de pe diferite dispozitive de realitate mixtă, dar poate să fie şi prezent cu oamenii chiar și atunci când nu se află fizic împreună.

El consideră că aceasta ar putea fi o versiune a viitorului îndepărtat a Microsoft Teams.  Microsoft a demonstrat inițial HoloLens folosind un apel pe Skype, unde un tehnician poate ghida în remedierea unor cabluri.  Kipman a declarat că ne putem imagina complet o echipă Microsoft compatibilă cu rețeaua Mesh. Este ca şi cum ne-am afla cu toţii, fizic, în aceeaşi locaţie.

Mesh permite echipelor să dea voie organizațiilor să efectueze în mod esențial întâlniri de realitate mixtă cu toți cei din aceeași încăpere.

Totuși, Mesh nu este doar o aplicație pentru organizarea de întâlniri virtuale; este o platformă construită deasupra Azure, pe care Microsoft speră ca dezvoltatorii să o folosească. Microsoft speră că arhitecții, inginerii și designerii vor vedea cu toții promisiunea lui Mesh, în special în timpul unei pandemii când este dificil să lucrezi cu modele fizice 3D fără a se afla toți în aceeași încăpere.

De asemenea, Microsoft pune la dispoziție Mesh pe o varietate de dispozitive, inclusiv HoloLens 2, majoritatea căștilor de realitate virtuală, tablete, smartphone-uri și PC-uri. O previzualizare a aplicației Microsoft Mesh pentru HoloLens 2 este deja disponibilă, alături de o versiune de previzualizare a AltspaceVR care este activată Mesh.

Microsoft intenționează să integreze Mesh în Teams și Dynamics 365 în viitor. Microsoft crede cu siguranță că Mesh va fi următorul lucru important pentru realitatea mixtă. CEO-ul Satya Nadella a comparat noua platformă cu Xbox Live în timpul discursului său principal de la Ignite.

Xbox Live pentru jocuri a făcut pregrese considerabile: de la single player s-a trecut la multiplayer, creând comunități care au ajutat oamenii să se conecteze. Problema care împiedică Microsoft Mesh este costul dispozitivelor HoloLens și al căștilor VR. Microsoft a încercat să reducă acest decalaj în trecut cu proiecte ambițioase precum Minecraft Earth, oferind experiențe AR pe telefoanele mobile.

Proiectul respectiv nu a funcționat și nu este clar dacă Microsoft Mesh va avea vreun acord cu utilizatorii. Microsoft Mesh va avea nevoie de asistență puternică pentru dezvoltatori sau va oferi experiențe pe care pur și simplu nu se pot obține nicăieri în VR pentru a prinde impuls.

Microsoft a recrutat regizorul James Cameron, dezvoltatorul Pokémon Go Niantic și cofondatorul Cirque du Soleil pentru a demonstra promisiunea lui Mesh în timpul prezentării sale Ignite. O versiune dovedită a conceptului Pokémon Go rulată pe HoloLens 2 și concerte virtuale arată cu siguranță ceea ce este acum posibil cu Microsoft Mesh.

Realitatea va depinde acum de popularitatea căștilor sau de capacitatea Microsoft de a comercializa această nouă tehnologie către companiile care doresc să îmbrățișeze moduri hibride de lucru pe măsură ce lumea se îndreaptă spre o pandemie.