Tech Aplicatii mobile

Aplicaţia WhatsApp va permite setarea unui al doilea smartphone cu același cont de utilizator

Aplicaţia WhatsApp va permite setarea unui al doilea smartphone cu același cont de utilizator

Chair dacă WhatsApp oferă suport multi-device, modul de aplicare este unul foarte restrictiv. Se poate asocia un al doilea dispozitiv doar cu ajutorul interfaței WhatsApp Web, WhatsApp Desktop sau prin folosirea unui smart display din seria Facebook Portal.

Actualmente, se poate seta WhatsApp pe un smartphone doar prin inserarea cartelei cu numărul de telefon ce este asociat contului respectiv.

Pentru a se putea folosi WhatsApp pe mai multe dispozitive, există un nivel de libertate mai ridicat. Înainte, se putea deschide un browser și se scana codul QR cu aplicația de mobil.

Insă, dacă telefonul se va deconecta de la internet, automat contul de WhatsApp se va deloga și de pe computer. Odată ce există dispozitive înrolate în multi-device, verificarea conexiunii la internet a telefonului original se face o dată la 14 zile.

Potrivit unor zvonuri, există o actualizare ce se numeşte multi-device 2.0. Aceasta va putea oferi utilizatorilor ceea ce-și doreau cel mai mult: posibilitatea setării aceluiaşi cont pe un al doilea smartphone. Autentificarea se finalizează pe telefonul principal.

Există o captură de ecran ce se presupune a fi ecranul de întâmpinare ce se afişează la asocierea celui de-al doilea smartphone. Odată ce s-a conectat, dispozitivul va putea descărca toate mesajele la fel ca la conectarea prin WhatsApp Web pe PC sau tabletă.

Actualizarea multi-device 2.0 ar putea reprezenta una dintre cele mai importante modificări ale acestei platforme de mesagerie. Avantajul pentru toţi utilizatorii este acela că vor putea folosi acelaşi cont de WhatsApp pe 2 dispozitive.

Momentan, actualizarea multi-device 2.0. este încă în stadiul de testare beta. Ea poate fi accesată prin sistemul opt-in, bifându-se setarea caracteristică contului de utilizator. Ar putea dura câteva luni până la lansarea oficială a actualizării.

Momentan, singura modalitate de accesare a contului de WhatsApp folosindu-se un alt dispozitiv decât cel principal este cu ajutorul interfaței WhatsApp Web. Această interfaţă deţine limitări pe partea de funcționalitate.

Potrivit ultimelor informaţii, în curând aplicaţia de mobil va putea fi setată cu aceeași adresă de WhatsApp pe până la 4 dispozitive diferite, Android sau iOS.

Până la un punct, autentificarea contului de WhatsApp se va face ca și până acum. Principala diferență este omiterea etapei în care rețeaua verifică dacă aceeași identitate mai este există și pe alt dispozitiv.

Partea puţin mai dificilă este abia  după descărcarea pe noul dispozitiv a istoricului de mesaje. In acest moment atât conversaţiile, cât și fișierele primite trebuie sincronizate între toate dispozitivele adăugate contului de WhatsApp.

Spre deosebire de conectarea prin interfaţa WhatsApp Web, la utilizarea aplicației de mobil trebuie să existe permanent conexiune la internet pentru recepționarea de mesaje.

Acestea se păstrează pe serverele WhatsApp până când se poate realize sincronizarea cu telefonul mobil. In cazul în care există mai multe terminale adăugate contului de WhatsApp, mesajele ajung în acelaşi timp pe fiecare dispozitiv.

Pentru fiecare dispozitiv adăugat se va genera o nouă cheie de criptare a conexiunii, astfel încât schimburile de mesaje vor rămâne permanent securizate.

Este posibil ca opţiunea de setare a aceluiaşi număr de WhatsApp pe mai multe dispozitive să fie utile şi în domeniul business.

In situaţia serviciilor de asistenţă, mai mulţi angajaţi vor avea posibilitatea de a putea răspunde solicitărilor primite fără a utiliza un singur telefon logat pe numărul respectiv de WhatsApp.