Tech

Apple dezvăluie macOS 12 Monterey

Apple dezvăluie macOS 12 Monterey

Anul trecut au avut loc unele dintre cele mai importante actualizări ale Mac-urilor din ultima perioada. La WWDC anul trecut, Apple și-a anunțat trecerea mult așteptată de la cipul Intel la primul său Silicon. Până la sfârșitul anului, compania a lansat primele trei Mac-uri M1, împreună cu Big Sur, fiind una dintre cele mai mari actualizări ale macOS.

La începutul dimineții catre WWDC, compania a dezvăluit macOS 12 – numit, ați ghicit, Monterey. Controlul universal este noua funcție de top aici, care diminueaza și mai mult decalajul dintre desktop și tabletă. Punand iPad-ul lângă un Mac, puteți muta cursorul între dispozitive utilizând același trackpad și tastatură. Aceasta functie poate fi folosita pe până la trei dispozitive simultan.

Functia AirPlay vă permite, de asemenea, să transmiteți conținut direct pe ecranul desktop-ului – este minunat pentru ciudații ca mine care nu au televizor. Comenzile rapide sunt, de asemenea, disponibile acum pe macOS, permițând o automatizare mai simplă decât cea existentă la Automator. Utilizatorii vor putea importa fluxurile de lucru direct în versiunea desktop aplicației mobile. Va fi o tranziție pe o perioada de cativa ani, dar adio, Automator – vă va fi dor (intr-un fel). Comenzile rapide se vor muta la Siri, Spotlight, bara de meniu și Finder pentru inceput.

Desigur, si Safari primește câteva actualizări. Cea mai mare noutate a browserului este functia de “Tab Groups”- care este mai mult sau mai puțin ceea ce spune numele acesteia. Utilizatorii pot grupa filele în pachete, care pot fi partajate cu alți utilizatori. Este vorba de mult conținut și va necesita probabil o regândire a fluxurilor de lucru ale multor utilizatori. Dar cel puțin bara de file în sine devine mai curată și mai simplificată.

De asemenea, si extensiile desktop care pot fi acum la iOS și iPadOS sunt noi. Desktop-urile acceptă acum Spatial Audio pe AirPods Pro, iar LaunchPad are acum un folder de jocuri pentru a stoca conținutul respectiv într-un singur loc. O alta noutate o reprezinta Memojis, care acum poate fi afișat pe ecranul de conectare.

Sunt câteva adăugiri dragute, dar, așa cum ne așteptăm, Monterey nu reprezintă o actualizare la fel de mare ca Big Sur. Există câteva caracteristici noi frumoase aici, dar se pare că multe dintre noutățile mari nu sunt facute publice, deoarece compania continuă să-și rafineze experiența Apple Silicon în cadrul noilor sale sisteme.

Versiunea Beta se va face publică luna viitoare. Monterey va fi disponibil pentru toți utilizatorii în această toamnă.

Destine-ratacite
Postarea Urmatoare