Smartphones Tech

Apple iPhone 5S – un iPhone premium cu fingerprint

Apple iPhone 5S – un iPhone premium cu fingerprint

Apple a adoptat o strategie interesantă, dar şi puţin ciudată. A descompus iPhone 5 în două noi modele, în iPhone 5C mai ieftin şi colorat şi în iPhone 5S mai performant şi mai evoluat. La exterior, Apple iPhone 5S arată aproximativ la fel cu iPhone 5, dar va fi disponibil în trei culori: argintiu, auriu mat şi o nuanţă de gri (space gray). Însă marile schimbări sunt la interior. Noul iPhone 5S vine echipat cu procesorul Apple A7 pe arhitectura 64 biţi, fingerprint, cameră foto mai bună şi rulează un sistem de operare iOS 7 pe 64 biţi.

Apple iPhone 5S vine cu câteva caracteristici interesante:

Legat de sezorul de amprentă, acesta este ca un inel în jurul butonului principal şi poate scana “straturi sub – epidermice” pentru a citi amprenta de deblocare a telefonului. Amprentele digitale sunt salvate şi criptate local. Apple a anunţat că amprentele nu vor putea fi folosite în aplicaţii şi nici nu sunt trimise către servere sau servicii în iCloud. De asemenea, puteţi înregistra multe amprente, astfel încât să puteţi împărţi telefonul cu membrii familiei, dar fără a dezvălui parola.

Un alt aspect important ţine de baterie. Apple promite că noul iPhone 5S oferă o autonomie mai bună comparativ cu actualul iPhone 5: Standby – până la 250 ore, convorbire – până la 10 ore în 3G, internet – până la 8 ore în 3G, până la 10 ore în LTE şi până la 10 ore cu Wi-Fi, redare audio – până la 40 de ore, redare video – până la 10 ore.

Specificaţiile tehnice complete la Apple iPhone 5S le găsiţi pe pagina oficială. Mai multe imagini de la anunţarea noului iPhone 5S găsiţi pe pagina noastră de facebook.

Apple iPhone 5s de 16GB va avea un preţ de pornire de 199 de dolari pentru un contract de doi ani, cel de 32 GB va avea un preţ de 299 dolari, iar cel de 64 GB va avea un preţ de pornire de 399 dolari. La liber, noul Apple iPhone 5S va ajunge până la 849 de dolari în versiunea cu 64GB, în reţeaua T-Mobile. Rămâne de văzut la ce preţ va ajunge în România.

Iphone 5S va fi disponibil la vânzare începând cu 20 septembrie. Apple susţine că noul 5S va ajunge în 100 de ţări şi va fi în oferta a peste 270 de companii telecom până în decembrie 2013.