Tech Diverse

Arma cinetică a Forțelor Aeriene ale SUA ar putea lovi cu puterea unei arme nucleare

Arma cinetică a Forțelor Aeriene ale SUA ar putea lovi cu puterea unei arme nucleare

Tratatul celor 107 țări privind spațiul cosmic, care a fost semnat în 1967, a interzis plasarea sau utilizarea armelor nucleare, biologice sau chimice pe orbita Pământului.

Insă nu a fost luată în considerare cea mai simplă armă a Forțelor Aeriene din SUA: o tijă de tungsten care ar putea lovi un oraș cu puterea explozivă a unei rachete balistice intercontinentale.

În timpul războiului din Vietnam, SUA au utilizat bombele “Lazy Dog”. Acestea erau pur și simplu piese din oțel solid, cu o lungime mai mică de 2 inch şi prevăzute cu aripioare.

Nu a existat niciun exploziv: au fost pur și simplu aruncate din avioanele care survolau deasupra Vietnamului.

Proiectilele Lazy Dog, cunoscute și sub denumirea de bombardamente cinetice, ar putea atinge viteze de până la 500 mph pe măsură ce cad pe pământ.

În locul sutelor de proiectile mici, Thor a folosit un proiectil mare de la câteva mii de mile deasupra Pământului.  Lanseta în sine ar putea distruge orice buncăr sau situri secrete subterane. Mai mult decât atât, atunci când tija lovește, explozia ar putea fi egală cu magnitudinea unei arme nucleare care pătrunde în sol.

Un utilizator Quora care lucrează în industria aerospațială de apărare a apreciat un cost de cel puțin 10.000 de dolari pe kilogram pentru a se putea arunca orice în aer.

Destul de interesant este costul unui singur ICBM Minuteman III care a fost de 7 milioane de dolari în 1962, când a fost introdus pentru prima dată.

Problema cu sarcina nucleară este că nu este concepută pentru a pătrunde adânc în suprafață. Iar consecințele unui dispozitiv nuclear pot fi devastatoare pentru zonele înconjurătoare.

Un element esențial, cum ar fi Project Thor, este că armele hipersonice pot reprezenta viitorul războiului global.