Tech Masini

Avantajele pe care ti le ofera o masina inchiriata de la rent a car Otopeni

Avantajele pe care ti le ofera o masina inchiriata de la rent a car Otopeni

Daca iti place sa conduci chiar si atunci cand pleci in vacanta sau atunci cand pleci in interes de serviciu, sau pur si simplu iti este mai comod sa stii ca tu ai controlul masinii si nu o persoana necunoscuta, inchirierea unei masini este o alegere mai mult decat o optiune, este un alternativa perfecta. Deci motivele pentru care ai apela la o companie de inchirieri auto sunt nenumarate, dar hai sa vedem care sunt avantajele pe care ti le poate aduce o masina inchiriata, iar mai apoi iti va ma si cateva sfaturi pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand optezi pentru serviciile de rent a car Otopeni pentru prima oara.

 1. Libertate si flexibilitate –atunci cand pleci intr-un alt oras sau intr-o alta tara faptul ca poti conduce chiar tu o masina iti poate oferi libertatea de miscare. Astfel nu mai esti nevoie sa cunosti rutele si orele mijloacelor de transport in comun, te misti mult mai repede si nu trebuie sa iti faci griji ca dupa anumite ore nu mai ai cu ce te deplasa si nici ca nu ai cu ajunge in anumite zone. De asemenea, daca masina personala este in service, iar tu depinzi de ea pentru a ajunge la serviciu, atunci o masina inchiriata te poate ajuta foarte mult.
 2. Acces la modele auto variate –in cele mai multe cazuri, companiile de inchirieri auto o flota impresionanta, astfel poti alege orice masina iti doresti. Bineinteles ca modelul il poti alege in functie de nevoile si preferintele tale, dar si in functie de bugetul disponibil
 3. Acces la masini noi –daca esti un impatimit al masinilor, vei dori sa testezi orice masina noua aparuta pe piata. EI bine, sunt unele companii care detin si inchiriaza atat pe o singura zi, cat si pe o perioada mai lunga, cele mai noi modele de masini. Astfel, chiar daca nu ai bugetul necesar pentru a achizitiona o masina de ultima generatie, asta nu inseamna ca nu o poti inchiria si bucura de modul in care aceasta se conduce, chiar si pentru o singura zi.
 4. Scapi de stresul reviziei complete –atunci cand pleci la un drum lung, pe o perioada cat mai mare, stii ca este important sa ii faci masinii o revizie complete, astfel incat sa nu se strice in timpul calatoriei si sa fii nevoit sa platesti costurile de reparatie intr-un oras necunoscut, ruinand starea de bine pe care ar trebui sa o ai intr-o vacanta.
 5. Acces la extraoptiuni –atunci cand inchiriezi o masina de la o companie de inchirieri auto o poti accesoriza cu GPS, scaun pentru bebelus, sofer aditional, aer conditionat si multe, multe alte extraoptiuni care sa iti aduca si mai mult confort in timpul calatoriei tale.

Asa cum iti spuneam putin mai devreme sunt unele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand inchiriezi o masina pentru prima data. Iata despre ce este vorba:

 1. Verifica si compara cat mai multe oferte de inchiriere disponibile pe piata, nu opta pentru prima oferta pe care o citesti, ci cauta pana cand o gasesti pe cea care satisface cel mai bine nevoile tale, si – bineinteles – cea care se incadreaza in bugetul disponibil.
 2. Cere mai multe informatii despre perioada de inchiriere (minim si maxim), despre cat dureaza procesul de inchiriere si mai ales despre zona geografica pe care compania respectiva o acopera.
 3. Cere informatii si despre limita de kilometri. Sunt unele companii care nu au o limita de kilometri de parcurs pe zi, precum Premier Rent a Car, insa alte companii te vor taxa suplimentar pentru depasirea acestei limite.
 4. Afla care sunt documentele pe care trebuie sa le prezinti pentru a putea intra in posesia masinii, dar si care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti. Spre exemplu, unele companii cer sa permisul sa il fi obtinut de cel putin 12 luni.
 5. Verifica starea masinii inainte de a semna contractul, bineinteles ca acest lucru este indicat sa se intample in prezenta unui reprezentant al companiei. De asemenea, poti face si poze pentru siguranta.
 6. Asigura-te ca ai intes toate clauzele contractului, mai ales cele referitoare la asigurarea masinii, asigurarea pentru furt, asigurarea civila, garantia/depozitul care este achitat in momentul in care se inchiriaza masina etc.
 7. Cere toate extraoptiuni de care ai nevoie si asigura-te ca masina pe care o vei inchiria le are disponibile.

Dupa inchirierea masinii:

 1. Verifica daca toate optiunile si extraoptiuni solicitate sunt disponibile.
 2. Verifica nivelul combustibilului.
 3. In cazul in care masina este avariata sau implicata intr-un accident, procedeaza exact asa cum ti se specifica in contractul de inchiriere. Cele mai multe companii iti vor cere ca ele sa fie primele contactate.
 4. Parcheaza masina regulamentar, pentru a evita ridicarea acesteia.
 5. Returneaza masina in timpul si in locul stabilit. Altfel ca trebui sa achiti o noua zi. Dar mai sunt si companii, precum: Premier Rent a Car care iti ofera o ora in plus dupa expirarea timpului pentru predare. Astfel, chiar daca ai intarzia 10 sau 50 de minute, nu vei mai fi nevoit sa platesti inca o zi de inchiriere.

Vrei sa inchiriezi o masina? Verifica si ofertele disponibile pe www.premierrentacar.ro. Masina poate fi ridicata din Bucuresti si Otopeni.