Tech

Axiom | LaptopNews.ro

Axiom | LaptopNews.ro

Axiom a dezvăluit că un echipaj privat plătește 55 de milioane de dolari pentru o călătorie în spaţiu.

Un antreprenor american și câţiva investitori canadieni și israelieni vor constitui prima misiune complet privată la Stația Spațială Internațională.

Trei civili ar putea fi îndreptați către Stația Spațială Internațională. Compania de turism spațial din Houston, Axiom Space, a declarat de curând că va trimite un echipaj format din trei cetățeni privați, plus vicepreședintele său și fostul astronaut al NASA, Michael López-Alegría, la ISS pentru o ședere de opt zile.

Echipajul include antreprenorul și investitorul american Larry Connor, care va fi pilotul; Filantropul canadian și investitorul Mark Pathy și Eytan Stibbe, fost pilot al forțelor aeriene israeliene, care este, de asemenea, investitor și filantrop. Pentru a ajunge la ISS, vor face o plimbare cu SpaceX Crew Dragon.

Axiom a declarat că echipajul va locui la bordul segmentului SUA al ISS în timpul misiunii propuse și va participa la proiecte de cercetare și filantropie. Unele dintre colaborările propuse includ lucrul cu Clinica Mayo, Spitalul de Copii din Montreal și Agenția Spațială Canadiană.

Compania spaţială a precizat că Stibbe intenționează, de asemenea, să efectueze experimente științifice ale cercetătorilor și antreprenorilor israelieni coordonați de Fundația Ramon și Agenția Spațială Israel.

Lopez-Alegria a declarat că la fel de mult ca orice astronaut care a venit înaintea lor, şi membrii acestui echipaj au realizat o mulţime de lucruri care îi pot pregăti pentru a accepta această responsabilitate, pentru a acționa conform acelei revelații și pentru a avea un impact cu adevărat global.

Axiom intenționează să ofere o nouă poartă comercială către spațiu, permițând cercetătorilor, producătorilor și turiștilor să viziteze Staţia Spaţială Internaţională din plăcere.

In 2018, The New York Times a raportat că prețul pentru o astfel de călătorie ar fi de 55 de milioane de dolari de persoană și ar putea acoperi 15 săptămâni de instruire.

Anul trecut, NASA a declarat că va atașa o cameră privată de închiriat pe ISS, furnizată de Axiom.