Social Media

Blocarea apelurilor pe Facebook Messenger

Blocarea apelurilor pe Facebook Messenger

Facebook Messenger se numără printre cele mai folosite aplicații de chat, care poate oferi utilizatorilor multe funcții ce s-au dovedit extrem de utile.

O situaţie neplăcută este atunci când se primesc mesaje nedorite de la necunoscuți. Chiar dacă aceştia nu au cont de Facebook, aplicația Messenger o pot folosi de pe un laptop sau de pe un PC folosindu-se doar de numărul de telefon. Singura soluţie este blocarea acestor persoane pe Messenger.

Cuprins

Blocarea pe Facebook nu e aceeaşi cu blocarea pe Facebook Messenger

Blocarea apelurilor pe Facebook Messenger pe Android

Blocarea apelurilor pe Facebook Messenger pe iOS

Blocarea apelurilor pe Facebook Messenger pe laptop sau PC

Blocarea pe Facebook nu e aceeaşi cu blocarea pe Facebook Messenger

Cu toţii trebuie să ştim că blocarea unei persoane pe Facebook Messenger nu este acceaşi cu blocarea unei persoane pe Facebook. In prima situaţie restricția se aplică doar pe aplicația de chat, împiedicând astfel utilizatorul blocat a ne mai contacta. In cea de-a doua situaţie se blochează accesul unui utilizator necunoscut pe pagina de Facebook a fiecăruia.

In acest fel acesta nu va putea vedea nimic din ceea ce fiecare public pe pagina sa şi nu va putea eticheta sau adăuga persoana respectivă în lista lui de prieteni.

Blocarea apelurilor pe Facebook Messenger pe Android

Aceia care deţin un smartphone Android și doresc să bloche toate apelurile pe Facebook Messenger trebuie să parcurgă câțiva pași.

Aceştia sunt: se accesează Setări pe telefonul mobil; se selectează Aplicații, apoi se dă click pe Aplicații; se dă scroll până la găsirea Facebook Messenger sau se poate căuta aplicația în căsuța de căutare intitulată Căutați aplicații și se selectează; apoi se dă click pe Permisiuni; se selectează, pe rând, Camera foto, Microfon și Telefon, bifându-se la toate bifează Refuzați.

Pentru blocarea apelurilor de la o anumită persoană sau de la necunoscuți, trebuie parcurşi următorii pașii:

Se deschide aplicația Facebook Messenger pe telefonul mobil; se localizează și se selectează în lista de chat-uri recente utilizatorul ce va fi blocat; se dă click pe butonul din colțul din dreapta-sus și apoi se selectează Block;

O altă variantă de blocare este: se deschide aplicația Facebook Messenger pe telefonul mobil; se ţine apăsat o secundă pe bulina utilizatorului ce urmează a fi blocat; se va deschide apoi o fereastră unde se va selecta Block.

Blocarea apelurilor pe Facebook Messenger pe iOS

Pașii diferă pentru blocarea tuturor apelurilor în Facebook Messenger pentru aceia care folosesc un iOS. Se accesează Settings pe iPhone; se selectează Privacy, iar apoi se bifează Camera, Microphone și Phone; acolo unde sunt listate toate aplicațiile, se caută Facebook Messenger, se selectează și se mută glisorul spre stânga. In acest fel camera, microfonul și telefonul nu  mai pot fi accesate de către aplicația de chat.

Blocarea apelurilor pe Facebook Messenger pe laptop sau PC

In această situaţie se accesează site-ul www.facebook.com. Se deschide aplicația Messenger și se selectează utilizatorul ce urmează a fi blocat. Sub numele acestuia vor apărea câteva opțiuni. Se  selectează opțiunea Confidențialitate și asistență și apoi se dă click pe Blochează. In acest fel, toate mesajele și apelurile de la acest contact vor fi blocate.