Tech

Lansarea versiunii beta a Windows 11

Lansarea versiunii beta a Windows 11

News.ro a comunicat că versiunea beta 1 a sistemului de operare Windows 11 va fi disponibilă pentru toţi utilizatorii înscriși în programul Windows Insider.

Chiar dacă varianta beta pare a fi mult mai stabilă, Microsoft a avetizat că pot exista componente care să nu funcţioneze corect. Versiunea beta este recomandată doar utilizatorilor care cunosc foarte bine tehnicile avansate. Aceia care doresc să treacă la versiunea beta este necesar să schimbe canalul de distribuție din setările pentru Windows Insider. Acest lucru se face prin accesarea Settings – Windows Update – Windows Insider Program.

Windows 11 va avea o nouă interfață grafică, un nou meniu de start, dar și mai multe noutăți tehnice. Printre acestea se numără și suportul nativ pentru aplicații de Android şi widget-uri.

Windows 11 va începe să fie disponibil pe 5 octombrie 2021. În această zi, upgrade-ul gratuit la Windows 11 va începe să fie lansat pe PC-urile Windows 10 eligibile și pe PC-urile pre-încărcate cu Windows 11.

Pentru utilizatorii de Windows 10, upgrade-ul la versiunea 11 va fi gratuit.

Pe măsură ce computerul continuă să joace un rol mai important în viața fiecăruia, Windows 11 este gata să stimuleze productivitatea și să inspire creativitatea tuturor utilizatorilor.

Câteva puncte culminante ale acestei versiuni

Noul design și sunetele sunt mai plăcute, oferind un sentiment de calm și ușurință în utilizarea acestuia.

Start utilizează puterea cloud-ului și a Microsoft 365 pentru a arăta fișierele recente, indiferent de dispozitivul pe care au fost vizualizate.

Aspectele Snap, Grupurile Snap și Desktop-urile pot oferi un mod și mai puternic de a realiza mai multe sarcini și de a putea optimiza proprietățile de pe ecran.

Chatul de la Microsoft Teams care este inclus în bara de activități va putea oferi o modalitate mai rapidă de conectare la persoanele cele mai apropiate.

Widgeturile, un nou feed personalizat alimentat de AI, vor putea oferi o modalitate mai rapidă de a accesa informațiile cele mai importante, iar cu funcțiile de performanță, viteză și productivitate de clasă mondială ale Microsoft Edge, se pot realiza mult mai multe.

Windows 11 este cel mai bun Windows pentru jocuri, deblocând întreg potențialul hardware-ului sistemului. cu tehnologii precum: DirectX12 Ultimat și Auto HDR. Cu Xbox Game Pass pentru PC sau Ultimate, există acces la peste 100 de jocuri de înaltă calitate pe PC. Xbox Game Pass se vinde separat.

Windows 11 este dotat cu un nou magazin Microsoft, reconstruit cu un design complet nou, facilitând astfel căutarea și descoperirea aplicațiilor, jocurilor, emisiunilor și filmelor preferate într-o singură locație.

Windows 11 este versiunea de Windows cu noi îmbunătățiri ce sunt accesibile tuturor şi care au fost create pentru și de către persoanele cu dizabilități.

Windows 11 aduce noi oportunități pentru dezvoltatori și creatori.

Prin deschiderea Magazinului se va permite mai multor dezvoltatori și furnizori independenți de software (ISV-uri) să își aducă aplicațiile în Magazin, îmbunătățind dezvoltarea aplicațiilor native și web cu noi instrumente pentru dezvoltatori.