Social Media

Facebook și Amazon îşi doresc un nou cablu submarin de date între Filipine și California.

Facebook și Amazon îşi doresc un nou cablu submarin de date între Filipine și California.

Facebook este o companie americană ce a fost înfiinţată în anul 2004, aflându-se în proprietatea privată a lui Mark Zuckerberg.

Amazon este o companie americană ce îşi are sediul în Seatle, al cărei fondator este Jeff Bezos.compania a fost lansată online în 1995 şi se ocupă cu vânzarea de cărţi, CD-uri, programe pentru calculator, electronice etc.

Potrivit celor de la Reuters, după retragerea China Mobile, companiile Facebook și Amazon au solicitat acordul guvernului SUA pentru a putea realizara un nou cablu de date subacvatic între Filipine și California.

Atât Facebook, cât şi Amazon doresc reînceperea operațiunilor comerciale până la sfârșitul anului 2022. Aceştia au explicat că această nouă conexiune de date ar putea oferi o nouă şi substanţială capacitate.

Aceste două companii au declarat că doresc să înceapă aceste operaţiuni comerciale până la sfârşitul anului 2022.

Cele două companii au afirmat că acest nou cablu va putea ajuta la susţinerea aplicaţiilor Facebook şi va putea oferi Amazon posibilitatea de a sprijini serviciile cloud ale Amazon şi de a conecta centrele sale de date.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a declarat că părţile ce au participat la proiect au fost de acord ca cea mai bună metodă pentru a termina construcţia şi pentru a pune în funcţiune sistemul de cablu.

Acest lucru permite părţilor să îşi poată îndeplini obiectivul de a aduce conectivitatea la mai mulţi oameni.

Cei care nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii au fost Amazon şi China Mobile.

Într-un dosar ce a fost depus la comisia federală de comunicații americană, cele două companii au discutat şi au afirmat că acest nou cablu va putea ajuta la susținerea aplicațiilor Facebook și, de asemenea, va putea oferi Amazon capacitatea de a sprijini serviciile cloud pe care compania le oferă.

Prin conexiunile de internet, SUA se tem de spionaj din partea Chinei. În ultimul timp, Statele Unite și-a arătat în mod repetat teama cu privire la rolul Chinei în gestionarea traficului în rețea.

In prezent, aproximativ 300 de cabluri submarine formează coloana vertebrală a internetului şi transportă cca 99% din traficul de date din lume.

Anul trecut, în septembrie, Facebook, Amazon și China Mobile și-au retras aplicația de conectare a orașelor San Francisco și Hong Kong. Anul acesta, în luna martie, Facebook a retras o aplicaţie depusă la FCC pentru un cablu Hong Kong-California.

Nu de mult timp, Google a primit aprobarea FCC de a putea folosi o parte dintr-un cablu de comunicații submarin SUA-Asia.

De asemenea, Google a fost de acord să opereze o porțiune de cablu din Pacific, între SUA și Taiwan, dar nu şi către Hong Kong. Acest cablu are o lungime de 12.000 de km.

In luna mai anului 2019, FCC a respins cererea China Mobile de furnizare de servicii în SUA. Motivul a fost evitarea riscurilor ca guvernul chinez să poată folosi aprobarea pentru a face spionaj împotriva guvernului Statelor Unite.