Tech Tableta

Carrefour Touch Tablet Duo la 199 EUR

Carrefour Touch Tablet Duo la 199 EUR

La final de 2012 orice este posibil. Carrefour, unul dintre cele mai mare lanţuri de supermarket-uri din lume, s-a apucat să vândă tablete Android sub brand propriu. Tableta este comercializată sub numele de Carrefour Touch Tablet Duo. Aceasta vine cu o configuraţie acceptabilă, iar preţul este de 199 EUR.

Conform informaţiilor oficiale, sub carcasa de plastic putem găsi un procesor ARM Cortex A9 la 1.5 GHz, 1GB memorie RAM şi 8GB NAND Flash cu posibilitatea de upgrade prin slotul microSD. Diagonala ecranului multitouch capacitiv este de 9.7 inch, însă nu prea stă bine la capitolul rezoluţie, doar 1024 x 768 pixeli. Cred că acesta este un punct negativ important. Are dimensiuni acceptabile – 189.5 x 242.4 x 11 mm, iar greutatea este de doar 620 grame. Rulează fără probleme sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich şi oferă acces la Google Play Store.

Nu lipsesc camerele de 2MP (principală) şi 0.3MP cea frontală, accelerometru, modulele WiFi şi Bluetooth 3.0+EDR, iar autonomia de până la 10 ore este asigurată de o baterie de 6000 mAh.

Reclama TV pentru Carrefour Touch Tablet Duo

La prima vedere pare un device acceptabil, modest, cu un preţ pe măsură. Dacă ţinem cont că lanţul de supermarket-uri Carrefour vinde foarte bine tot felul de produse IT&C, mă aştept ca şi Carrefour Touch Tablet Duo să se bucure de succes. Pentru început, tableta se regăseşte în supermarket-urile Carrefour din Franţa. Sunt curios dacă va fi adusă în România şi la ce preţ! Ar intra la duel cu tablete Evolio, tablete Allview, Prestigio etc.