Social Media

Ce trebuie sa stii despre folosirea mesajelor text pentru autentificarea cu doi factori pe Facebook

Ce trebuie sa stii despre folosirea mesajelor text pentru autentificarea cu doi factori pe Facebook

In situatia in care nu te poti conecta la contul personal de Facebook, atunci cu siguranta acest articol iti va fi de un real folos.

In continuarea acestui articol vom discuta despre folosirea mesajelor text pentru autentificarea cu doi factori pe reteaua de socializare Facebook.

Ce este autentificarea cu doi factori

Autentificarea cu doi factori reprezinta o setare de securitate, setare care pe langa parola obisnuita, contribuie semnificativ la protejarea contului tau personal de pe reteaua de socializare Facebook.

In momentul in care decizi sa configurezi aceasta setare, va trebui sa introduci un cod de conectare special, sau chiar sa iti confirmi de fiecare data conectarea, ori de cate ori contul tau de Facebook este accesat de pe un dispozitiv mobil sau un browser nou.

Mai mult decat atat, vei primi si alerte in momentul in care cineva incearca sa se conecteze de pe un un browser sau telefon mobil necunoscut.

Cum poti activa sau administra autentificarea cu doi factori

Pentru a activa sau a administra autentificarea cu doi factori, trebuie sa mergi la setarile pentru securitate si conectare.

Deruleaza pana cand gasesti optiunea Foloseste autentificarea cu doi factori, si apoi selecteaza Editeaza.

Va trebui apoi sa selectezi metoda de securitate dorita, dupa care sa urmezi instructiunile care iti apar pe ecran. In momentul in care configurezi aceasta setare, vei avea la dispozitie nici mai mult nici mai putin de doua metode de securitate.

Prima consta in anumite coduri de conectare generate de o aplicatie de autentificare terta, iar a doua optiune consta in coduri transmise prin SMS pe telefonul mobil.

Este necesar sa alegi una dintre aceste doua optiuni, pentru a putea utiliza cu succes aceasta setare.

Atunci cand ai selectat in cont optiunea de coduri transmise prin SMS sau cealalta optiune, atunci vei avea posibilitatea sa configurezi unele dintre urmatoarele metode optionale:

– Aprobarea incercarii de a te conecta la cont de pe un dispozitiv recunoscut

– Utilizarea unui cod special de recuperare

– Selectarea cheii de securitate pe un dispozitiv compatibil.

Este foarte important de stiut ca dupa ce ai activat optiunea de cod prin SMS, este necesar sa configurezi si o functie secundara de securitate. Poti alege Coduri de recuperare sau Persoane de contact de incredere.

Aceasta functie secundara de securitate iti va fi extrem de utila in cazul in care telefonul tau mobil se va sparge sau va fi furat.

Alte informatii utile pe care trebuie sa le stii

– Codurile de securitate care se transmit prin SMS sunt intotdeauna formate din 6 cifre.

– Pentru autentificarea cu doi factori poti folosi numarul tau de mobil care este deja in contul tau personal de Facebook, dar si un alt numar de telefon nou.

– In situatia in care nu primesti codurile de verificare prin SMS, atunci cel mai probabil mesajele text de la Fcaebook sunt dezactivate. Prin urmare, va trebui sa le activezi.

– Pentru dezactivarea transmiterii codurilor prin SMS si pentru alegerea unei alte metode de securitate in ceea ce priveste autentificarea cu doi factori, este nevoie sa activezi o aplicatie de autentificare terta.

– Codurile de verificare prin SMS pot fi dezactivate selectand Dezactiveaza langa numarul de telefon mobil care nu se mai doreste a fi utilizat.

In cazul in care nu ai activat absolut nici o aplicatie de autentificare terta, atunci dezactivarea numarului de telefon va determina si dezactivarea autentificarii cu doi factori.

– Daca vrei sa reactivezi transmiterea de mesaje SMS, atunci vestea buna este ca poti face cu usurinta acest lucru. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe

Foloseste autentificarea cu doi factori, si apoi sa selectezi Mesaj text. Selecteaza numarul de telefon mobil pe care vrei sa il reutilizezi, dupa care asigura-te ca urmezi intocmai instructiunile care iti apar pe ecran.

Important de stiut

Platforma de socializare Facebook nu taxeaza utilizatorii pentru folosirea mesajelor SMS in ceea ce priveste autentificarea cu doi factori. Chiar si asa, tarifele standard ale operatorului tau de telefonie mobila raman valabile.

Facebook se asigura ca toti utilizatorii sai sunt in siguranta, si ca absolut toate conturile detin setari de securitate sporite care sa nu permita persoanelor straine sa fie accesate, indiferent cat de pregatiti sunt cei care ar face acest lucru.

Tocmai pentru ca in ziua de azi exista extrem de multe situatii neplacute in ceea ce priveste conturile de pe retelele de socializare, Facebook se asigura in permanenta ca siguranta utilizatorilor este la cele mai inalte standarde.

Prin urmare, folosirea mesajelor text pentru autentificarea cu doi factori pe Facebook este o setare extrem de utila.