Tech

Detsel-01 – mini pc-ul de buzunar cu SSD si Windows

Detsel-01 – mini pc-ul de buzunar cu SSD si Windows

Vorbim zilnic despre notebook-uri şi ultrabook-uri, despre dimensiuni reduse, tablete cu docking station care se transformă în adevărat mini laptop-uri şi altele. Acum ceva timp vă povesteam despre Cotton Candy, un concept tare interesant de stick USB cu procesor ARM Cortex A9 care împreună cu un ecran, tastatură şi mouse, funcţionează ca un PC normal.

Russian Communication Technology lansează acum Detsel-01 care vine cu procesor Intel Atom E680 de 1,60GHz şi cu TDP de 4,5W. Acesta are dimensiuni de doar 125 x 74 x 12 mm, adică poate fi cu uşurinţă purtat în buzunar de exemplu.

Mai are o memorie de 1GB DDR2, poate suporta un SSD de până la 128GB, iar la partea de conectivitate avem WiFi, Bluetooth 4.0, Ethernet, două porturi USB 2.0, VGA şi în curând se pare că va fi dispnibil şi cu HDMI. Mai mult, acesta suportă Windows XP şi chiar Windows 7.

Astfel de sisteme mi se par extrem de interesante, duc elementul portabilitate la maxim şi pot să zic că i-au întrecut pe cei de la FXI. Detsel-01 vine cu mai multe avantaje, cum ar fi SSD-ul şi faptul că suportă Windows, acum sunt curioasă cum rămâne cu partea legată de preţ. Deocamdată nu se ştie costul de pornire, îmi imaginez că e mai mare decât la Cotton Candy, dar ar fi pe bună dreptate. Abia aştept să ajungă şi la noi pe meleaguri aşa ceva, voi nu?