Tech

Donald Trump i-a cerut unui judecător din Florida să oblige Twitter să-i redeschidă contul

Donald Trump i-a cerut unui judecător din Florida să oblige Twitter să-i redeschidă contul octombrie 4, 2021
Trump-Vs-Twitter

Fostul președinte Donald Trump a intentat( Pornit în instanță) un proces în Florida, pentru a forța Twitter să-l restabilească, susținând că interdicția platformei încalcă Primul Amendament și noua lege a rețelelor sociale din Florida.

Trump solicită o interdicție preliminară a interdicției Twitter, potrivit plângerii depuse în districtul de sud al Floridei vineri târziu. Fostul președinte susține că Twitter, „a constrâns membrii ai Congresului Statelor Unite”,sustinand ca îl cenzurează, descriind platforma de socializare drept „un mijloc major de discurs public”. Trump caută să fie reintegrat temporar pe Twitter, în timp ce își continuă eforturile spre reintegrare permanentă.

Twitter „exercită un grad de putere și control asupra discursului politic din această țară, care este incomensurabil, fără precedent din punct de vedere istoric și profund periculos pentru deschiderea unei dezbateri democratice”, se arată în plângere. Fostul președinte și-a folosit contul @RealDonaldTrump pentru a anunța decizii de politică și de personal (adesea spre surprinderea agențiilor și a persoanelor implicate), pentru a critica dușmanii politici și pentru a răspândi dezinformări despre rezultatele alegerilor.

Twitter a interzis definitiv contul @RealDonaldTrump în ianuarie, la două zile după revolta mortală din 6 ianuarie din clădirea Capitolului de către susținătorii pro-Trump care urmăreau să împiedice certificarea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 2020. Twitter a interzis la început interdicția de 12 ore asupra contului fostului președinte pentru „încălcări repetate și severe ale politicii noastre de integritate civică”, după ce a postat tweet-uri care repetau minciuni că alegerile au fost furate. Platforma a făcut interdicția permanentă două zile mai târziu. Alte platforme sociale, inclusiv Facebook, Snapchat și YouTube, l-au interzis și ele la randul lor pe fostul președinte după revoltele din 6 ianuarie. Ulterior, Consiliul de supraveghere al Facebook a confirmat decizia platformei respective.

ÎN ACEST TIMP A FOST INTERZIS, CONTUL TWITTER @REALDONALDTRUMP
A avut mai mult de 88 de milioane de urmăritori
În dosarul de vineri, Trump susține despre contul său de Twitter ca„a devenit o sursă importantă de știri și informații despre afaceri guvernamentale și a fost o primărie digitală la randu-i”, unde fostul președinte și-a postat opiniile. La momentul interdicției, Trump avea 88 de milioane de adepți pe Twitter. Twitter l-a cenzurat și în timpul președinției sale, susține Trump, etichetând unele dintre tweet-urile sale drept „informații înșelătoare”, despre care platforma sustine că și-a încălcat regulile împotriva „glorificării violenței”.

Plângerea lui Trump menționează, de asemenea, noua lege a rețelelor sociale din Florida, care interzice companiilor din rețelele sociale să „dezvăluie” politicienii care dezinformează și solicită platformelor să aplice „cenzura, dezechilibrarea și interzicerea standardelor în mod consecvent”. Trump susține că Twitter nu și-a aplicat standardele în mod consecvent. Guvernatorul Ron DeSantis a semnat legea în mai, dar un judecător federal a blocat-o în iulie înainte ca aceasta să intre în vigoare. Administrația DeSantis face apel la această decizie.

Fostul președinte a mai spus că Twitter și-a aplicat regulile cu privire la postările COVID-19 în mod incoerent, „pentru calmarea actorilor guvernamentali care au aprobat în general protestele din vara anului 2020”, dar „a dezaprobat evenimentele din 6 ianuarie”. Presa susținea, că revolta din 6 ianuarie a fost o sursă de infecție COVID-19, dar protestele de vară nu au fost. Datele din numeroase rapoarte nu au constatat nicio creștere a cazurilor de COVID-19 în orașele în care au existat proteste mari în vara anului 2020, menționând că mascarea în aer liber a evenimentelor a contribuit probabil la menținerea cazurilor.