Tech Masini

Tesla a vândut 241.300 de mașini ,în timp ce alți producători auto au înregistrat scăderi mari

Tesla a vândut 241.300 de mașini ,în timp ce alți producători auto au înregistrat scăderi mari

Tesla a depășit tendința mai largă de scădere a vânzărilor provocată de lipsa globală de cipuri în al treilea trimestru al acestui an, întrucât a vândut 241.300 de mașini – în total cu 102.000 de vehicule în plus față de același trimestru de anul trecut. Tesla a înregistrat cele mai mari vânzări facute vreodată într-un sfert de an (pentru o perspectivă suplimentară, compania a vândut 367.500 în tot anul 2019).

Compania a reușit să livreze mai multe vehicule încă o dată, în ciuda faptului că marii producători auto au văzut scăderi uriașe în ultimul trimestru al anului. General Motors, cel mai mare producător de automobile din SUA, a declarat vineri dimineață că a vândut doar 446.997 de vehicule în al treilea trimestru – o scădere cu 33% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Tesla a evitat parțial probleme similare, deoarece a obținut semiconductori diferiți și a rescris software-ul din mers pentru a face ca aceste cipuri să funcționeze în locul celor care nu sunt disponibile în prezent. Dincolo de aceasta, compania continuă să vadă vânzări puternice în China, unde a început să producă și să vândă vehicule la începutul anului 2020. SUV-ul Model Y a devenit, de asemenea, o opțiune populară în Statele Unite, iar Tesla tocmai a început să le vândă și în Europa.

Multă producție va fi lansată online în următoarele luni, deoarece Tesla a construit o parte enormă a fabricii sale din Austin, Texas și, în cele din urmă, face acest lucru prin unele dintre ultimele aprobări pentru a începe să opereze noua sa fabrică în afara Berlinului, Germania . Asta în ciuda întârzierii unor produse, cum ar fi Cybertruck și a doua generație Roadster.