Masini Tech

Elon Musk: Tesla FSD va fi gata în 2021

Elon Musk: Tesla FSD va fi gata în 2021 februarie 13, 2021
Tesla-FSD

Atât pilotul automat, cât și FSD sunt considerate unul dintre cele mai importante subiecte atunci când vine vorba de Tesla. În timp ce alți producători auto așteaptă ca cineva să dezvolte sisteme care ar putea fi instalate pe mașinile lor, Tesla a făcut deja progrese uriașe în dezvoltarea propriei sale tehnologii.

FSD Beta, prezentat în urmă cu câteva luni, a demonstrat deja un real succes, fiind capabil să conducă o mașină mult timp, chiar și pe porţiuni de drum provocatoare, fără a fi nevoie de intervenția șoferului. În paralel cu aceasta, pilotul automat Tesla a demonstrat deja de multe ori excelența sa în evitarea accidentelor chiar şi în cele mai dificile situații, anticipând coliziuni care nu au avut loc încă.

De curând, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a participat la ceremonia evenimentului Axel Springer, unde a primit premiul pentru excelență și inovație. El a afirmat că, este posibil ca în 20 de ani, toate mașinile produse vor fi vehicule electrice cu conducere complet autonomă. Cu toate acestea, Musk consideră că 70-80% dintre mașini vor fi autonome în 10 ani.

Musk a mai spus că este încrezător că toate vehiculele Tesla vor obține o autonomie deplină în 2021. Cu toate acestea, va exista un proces lung de aprobări de reglementare din diferite țări. Deși, până la acel moment, Tesla va putea deja acumula miliarde de kilometri de conducere autonomă. Acest lucru va fi dificil de discutat pentru autoritățile de reglementare.

Musk a spus că mașina cu pilot automat conduce la fel de fel de atent ca un șofer. Aceasta este aspiraţia şi viziunea companiei. El a subliniat că este important ca mașina să frâneze numai atunci când există într-adevăr un obstacol pe drum și nu atunci când doar am crede că poate exista unul.

În SUA, accidentele auto se produc la fiecare 480.000 de mile, conform datelor NHTSA. Însă,  în trimestrul al treilea al anului 2020, Tesla a înregistrat un accident la fiecare 4,60 milioane de mile parcurse în care șoferii au trecut pe pilot automat. Aceste date demonstrează performanța de siguranță a Tesla Autopilot.