Laptop Tech

Recenzie laptop Lenovo Legion 7i

Recenzie laptop Lenovo Legion 7i februarie 10, 2021
Lenovo-Legion-7i

Cu puţin timp în urmă, compania Lenovo a dezvăluit apariţia noului laptop pentru jocuri Legion 7i. Laptopul are un preț de plecare de 1.94.638 Rs. Laptopurile pentru jocuri de la Lenovo se confruntă cu o concurență strânsă cu Asus și MSI.

Laptopul Lenovo Legion Legion 7i: Design și display

Lenovo Legion 7i este un laptop cu un hardware puternic. Construcția sa este foarte rezistentă. Pe partea dreaptă a carcasei este un port USB 3.1 Gen 1, iar pe partea stângă există un Thunderbolt 3 Type-C (Thunderbolt, DisplayPort, USB 3.1, HDMI), un USB-C (DisplayPort 1.4, USB 3.1 Gen 1 ) și o mufă pentru căști / microfon. Marginea din spate are 2 porturi USB 3.1 Gen 2, un port HDMI 2.0, un port Ethernet RJ45 și o mufă pentru încărcare.

Laptopul vine cu un display FHD IPS de 15,6 inch, cu o rată de reîmprospătare de 144Hz și o luminozitate de 500 nits. Conform Lenovo, afișajele modelelor de laptopuri pentru jocuri 7i sunt echipate cu Adobe sRGB Color Gamut 100% și VESA DisplayHDR 400.

Laptopul Lenovo Legion Legion 7i: Performanță

Laptopul Legion 7i deţine un procesor Intel Core-i7 din seria a X-a. Există trei moduri în care se poate utiliza laptopul pentru jocuri Legion 7i: în modul Performanță, modul Echilibru și modul Silențios. Există, de asemenea, o comutare cu ajutorul căreia modul Performanță se activează automat de îndată ce jocul este lansat și se oprește la ieșirea din joc.

Pe acest model de laptop au fost jucate jocuri precum: Far Cry 5 și Total War: Shogun 2. Far Cry 5 a fost probat pe setările grafice Ultra și High. Calitatea grafică, filtrarea texturii, umbrele, toate acestea ar putea fi puse la maximum cu setarea Ultra. Neclaritatea mișcărilor a fost activată, iar Anti-aliasing a fost pus în TAA sau TXAA. Cu aceste presetări, jocul Far Cry 5 s-a putut juca fără probleme.

Laptopul a reușit să aducă în prim plan detaliile grafice ale jocului, cu suport de la Nvidia GeForce RTX 2080 Super cu Max-Q, iar ratele cadrelor au continuat să fluctueze constant între 25 și 60FPS în timpul jocului. Difuzoarele laptopului sunt puternice, iar sonorul depinde și de jocul care este rulat.

Inainte de a juca Shogun 2: Total War, trebuie aplicate câteva setări: efecte de particule: Ultra, anti-aliasing: MSAA 8x, filtrarea texturii: Anisotropic 16x, calitatea texturii: Ultra, adâncimea de câmp: Model înalt și nuanțe 5. În afară de aceasta, toate aceste presetări se pun la Ultra: detaliile unității, detaliile clădirii, umbre, dimensiunea unității, copaci, iarbă, apă și cer. Dimensiunea maximă a flotei și calitatea terenului au fost alese ca mari și, respectiv, ridicate.

Mai este nevoie şi de alte setări: Sincronizare verticală, Umbre moi, Efecte de distorsiune, HDR, SSAO și sunetul surround Dolby. Dacă jocurile sunt jucate mai mult de o oră, carcasa se încinge în special în partea stângă și în dreaptă a tastaturii. Există cinci setări audio ce pot fi comutate: Dinamic, Film, Muzică, Joc și Voce.

Sunetul difuzoarelor este suficient de echilibrat în cazul se doreşte vizionarea unui film sau redarea unui videoclip. Chiar dacă nu este un sunet surround în întregime, este echilibrat, cu voci clare și puternice și distorsiuni minime la volum maxim.

Laptopul Lenovo Legion Legion 7i: Bateria

Laptopul pentru jocuri Lenovo Legion 7i vine cu un adaptor destul de mare. Laptopul se încarcă în întregime într-o oră și jumătate. In modul silențios bateria laptopului a durat în medie aproximativ 4-5 ore În modul Best Battery, bateria ar putea rezista aproximativ 6 ore.

După ce bateria ajunge la aproximativ 30%, durează în medie aproximativ 40-45 de minute până când aceasta se descarcă complet.

Concluzie

Laptopul Legion 7i cu Nvidia RTX 2080 Super este un laptop de gaming de top de la Lenovo. Are o construcție premium foarte puternică.

Procesor

Model Procesor: Intel Core (10th Gen) i7-10875H

Platforma Procesor: Comet Lake

Procesor: Intel Core i7

Frecvența procesor (GHz): 2.3

Frecvența turbo procesor (GHz): 5.1GHz

Dimensiune Cache procesor (KB): 16 MB

Tehnologie de fabricație (nm): 14

Putere consumată (W): 45

HDD & RAM

Capacitate HDD: 1 TB

Tip unitate stocare: SSD

Interfață HDD: M.2

Memorie standard: 32 GB

Tip RAM: DDR4

Display & Video

Memorie video ram: 8 GB

Rezoluție optimă: 1920 x 1080

Diagonală LCD: 15.6

Rată de refresh (Hz): 144Hz

Touchscreen: Fără touchscreen

Comunicații

Wireless: 11ax, 2×2

Bluetooth: BT5.0

Rețea: 100/1000M

Porturi

HDMI: 1

RJ45: 1

Alte porturi:

1x USB 3.1 Gen 1 (Always On)

1x USB 3.1 Type-C Gen 1

2x USB 3.1 Gen 2

Alimentare

Baterie: 80 Wh

Securitate

Security lock: Da

Parolă BIOS: Da

Parolă HDD: Da

Suport TPM: Da

Altele

2 în 1: Nu

Tip laptop: Gaming

Sistem de operare: Fără sistem

Tastatură iluminată: Da

Tastatură numerică: Da

Culoare: Slate Grey

Dimensiuni (W x D x H mm): 359.34mm x 259.04mm x 19.9mm

Greutate (kg): 2.25 kg