Tech Masini

Noile specificații ale mașinilor Apple: încărcare de 80% în doar 18 minute și 0-60 mph în 3,5 secunde

Noile specificații ale mașinilor Apple: încărcare de 80% în doar 18 minute și 0-60 mph în 3,5 secunde

Celebrul analist Apple, Ming-Chi Kuo, a confirmat rapoartele inițiale afirmând că Hyundai va fi principalul partener de producție al Apple. Apple ar putea utiliza cea mai recentă platformă de vehicule electrice E-GMP de la Hyundai, ceea ce ne oferă o idee de bază a specificațiilor la care ne putem aștepta. În timp ce Apple și Hyundai trebuie să confirme parteneriatul, cel mai recent raport al lui Kuo a fost confirmat mai mult sau mai puțin. Cu toate acestea, conform raportului, Apple nu-şi va lansa vehiculul mai devreme de 2025.

Hyundai E-GMP

Hyundai a dezvăluit anul trecut E-GMP, și anume Electric Global Modular Platform. Este o platformă vehicul construită special pentru vehiculele electrice cu baterie. Compania sud-coreeană a declarat că atât Hyundai, cât și Kia vor folosi această platformă în viitoarele lor vehicule electrice. Viitorul Ioniq 5 va fi primul vehicul electric care va folosi această platformă.

Electric-Global-Modular-Platform

Acest nou model este capabil să ofere un nivel ridicat de performanță. Hyundai a susținut că vehiculele care folosesc platforma E-GMP vor avea o autonomie de aproximativ 483 km. Aceasta nu este o cifră mică, având în vedere că Tesla Model 3 poate merge de la 263 mile (423 km) la 353 mile (568 km) la o singură încărcare, în funcție de configurație.  Alte cifre includ încărcarea rapidă de până la 80% în doar 18 minute, accelerarea de la 0-60 mph (96,5 km / h) în 3,5 secunde și o viteză maximă de 160 mph.

Aceste cifre sunt comparabile cu Tesla Model 3, unul dintre cele mai populare vehicule electrice din acest moment.  Cu toate acestea, este de reţinut că aceste cifre sunt pentru modelul performant al vehicului. Fără un design exterior cunoscut și fără aerodinamică și cifre de greutate încă, aceste specificații se vor schimba cel mai probabil.

Hyundai despre parteneriatul cu Apple

Tranzacțiile dintre Hyundai și Apple au avut propria lor parte de fricțiune. Apple a fost foarte secret cu privire la acest proiect de mașină electrică, supranumit și “Titan”. Dar când Hyundai a lansat o declarație că este în discuții cu Apple, compania Cupertino nu a fost prea încântată, retrăgându-şi imediat declaraţia. Mai mult, Apple este convinsă de producția mașinii Apple în Statele Unite.

Hyundai, pe de altă parte, a fost întotdeauna reticent în ceea ce privește lucrul cu cei din afară. Anterior au fabricat motoare şi sisteme de transmisie. Cu un lanț de aprovizionare larg răspândit sub grupul său, ei cred în producerea de produse indigene. Nu există nicio îndoială despre cine este șeful între companiile sud-coreene.

Apple caută să producă majoritatea pieselor, acceptând atât ajutorul Hyundai pentru unele componente, cât și ajutor extern pentru altele.

Kia, care este o filială a Hyundai Motor Group, are o fabrică de producție în Georgia. Fabrica este capabilă să producă până la aproximativ 400.000 de vehicule pe an, îndeplinind dorința Apple de a menține producția în SUA. Insă, nimic din toate acestea nu a fost încă confirmat.

Proiectul “Titan” al Apple

Acest proiect a început în 2014 și, după zvonurile cum că Apple l-ar fi abandonat, este încă în desfășurare. În decembrie anul trecut, Apple a raportat că lucrează cu TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) pentru producerea de semiconductori pentru mașină. La început, planul Apple era să se asocieze cu o companie de automobile și să ofere o nouă tehnologie auto.

Acest lucru s-a transformat ulterior într-un proiect asociat cu proiectarea sistemelor autonome pentru vehicule. Apple a încheiat un acord cu Lexus, folosindu-și SUV-urile pentru testarea sistemelor sale autonome. Au făcut o investiție de 1 miliard de dolari în Didi Chuxing în 2016, o companie de servicii care a dominat 80% din piața chineză la acel moment. Ulterior, Uber și-a fuzionat operațiunile chineze cu Didi Chuxing, sporind și mai mult valoarea investiției Apple. Apoi au cumpărat Drive.ai în 2019, care este un start-up de vehicule electrice.