Smartphones

Recenzie Google Pixel 4a

Recenzie Google Pixel 4a februarie 17, 2021
Google-pixel-4a

Concluzie

La preţul de 350 USD, Google Pixel 4a este cel mai bun telefon din categoria sa. Deși nu se potrivește cu un iPhone SE, Pixel 4a este considerat unul dintre cele mai bune telefoane.

Pro

Cea mai bună cameră foto

Ecran OLED luminos

Stocare de 128 GB

Design atractiv

Preț destul de mic

Contra

iPhone SE este mai bun

Durata de viață a bateriei ar putea fi îmbunătăţită

Versiunea 5G va apărea mai târziu

Caracteristici:

Preț: 349 USD

Sistem de operare: Android 10

Afișaj: OLED de 5,81 inch

Rezoluţie: 2340×1080

CPU: Snapdragon 730G

RAM: 6 GB

Stocare: 128 GB

Camera de pe spate: 12,2MP

Camera frontală: 8MP

Baterie: 3.140 mAh

Durata de viață a bateriei: 8:55

Dimensiune: 5,7 x 2,7 x 0,3 țoli

Greutate: 5,04 unci

Recenzie Google Pixel 4a: preț și disponibilitate

Pixel 4a este disponibil pe Amazon, dar poate fi achiziţionat prin Verizon, Google Fi, US Cellular și mulţi alți operatori. Are o memorie internă de 128 GB și un preţ de 349 USD. Disponibil inițial în Just Black, există acum o opțiune de culoare Barely Blue care este exclusivă magazinului online Google. Ca și în cazul tuturor telefoanelor Pixel, nici acest model nu permite posibilitatea de extindere a microSD-ului. Dacă doriți conectivitate 5G, se plătesc încă 100 USD pentru un Pixel 4a 5G, care poate fi achiziţionat.

Recenzie Google Pixel 4a: Design

Aceia care au văzut în ultimii ani telefoanele Google Pixel, știu că nu tind să-și asume riscuri în ceea ce privește designul. Într-o perioadă în care concurenții Mountain View au început să scoată la iveală dispozitive cu rame minuscule şi camere multi-obiectiv, aceste modele se disting doar prin materiale unice, finisaje și colorways.

Așadar, nu este surprinzător faptul că Google Pixel 4a seamănă foarte mult cu Pixel 4, dar cu rame mai subțiri și o carcasă din plastic care înlocuiește combinația de sticlă și metal a telefonului mai scump. Din fericire, Pixel 4a este destul de puternic, datorită unei texturi mate care este plăcută la atingere. Modelul Pixel 4a are doar un obiectiv și blițul LED.

Recenzie Google Pixel 4a: Display

Pixel 3a a fost unul dintre cele mai ieftine telefoane de pe piață cu ecran OLED, iar Pixel 4a continuă această distincție. Panoul Full-HD de 5,81 inch, pe noul telefon midrange de la Google, oferă culori îndrăznețe, dar realiste, și devine surprinzător de luminos. Când este setat la profilul său natural de culoare, Pixel 4a a redat 105,8% din spațiul de culoare sRGB, care este de fapt puțin mai intens decât 111,2% din iPhone SE alimentat de LCD.

Cu toate acestea, cei ce doresc nuanțe mai vii, pot opta pentru setările de culoare Boosted sau Adaptive pentru modelul Pixel. IPhone SE are un ușor avantaj în ceea ce privește acuratețea culorilor, atingând totuși un scor Delta-E de 0,2 față de 0,29 al Pixel 4a.

Recenzie Google Pixel 4a: Camera foto

Modelul folosește același obiectiv și senzor ca și ultimele două generații de telefoane Google, iar cei 12,2 megapixeli și o deschidere ƒ / 1,7 nu sunt foarte inspirate într-o eră în care modelele emblematice se laudă cu un număr mai mare de camere foto.

Pixel 4a beneficiază de multe dintre aceleași caracteristici pe care le veți găsi în mai multe telefoane premium de la Google, inclusiv Super Res Zoom pentru a îmbunătăți calitatea zoomului digital, Live HDR + pentru a vedea efectul procesării HDR înainte de a atinge declanșatorul și glisoarele Dual Exposure care vă oferă posibilitatea de a modifica contrastul și luminozitatea din mers. Dincolo de asta, există şi modul nocturn de la Google.

Recenzie Google Pixel 4a: Performanță

Una dintre cele mai evidente preocupări legate de Pixel 4a sau orice telefon Android tinde să fie performanța acestuia. Se poate spune că chipset-ul Snapdragon 730G al lui Pixel 4a, împreună cu cei 6 GB de memorie RAM, oferă o performanță generală destul de ridicată.

Recenzie Google Pixel 4a: Durata de viață a bateriei și încărcarea

Având o baterie de 3.140 mAh, durata de viață a modelului Pixel 4a nu este prea mare. Bateria telefonului Google a durat în medie 8 ore și 55 de minute. In urma testării, bateria iPhone SE a durat 9 ore și 18 minute, OnePlus 8, 11ore şi 4 minute și iPhone 11, 11 ore şi 16 minute. Dacă doriți o durată de viață mai bună a bateriei se recomandă Moto G Power la 249 USD, a cărui baterie ţine 16 ore și 10 minute.

Recenzie Google Pixel 4a: Software și funcții speciale

Așa cum Google a păstrat cele mai bune trucuri ale camerei Pixel 4, în ciuda prețului mai mic al Pixel 4a, acest model conține multe dintre funcțiile Pixel preferate care îmbunătățesc Android 10.

Recenzie Google Pixel 4a: Concluzie

Cu Pixel 4a are un afișaj plăcut, performanțe bune, mult spațiu de stocare, un design bine construit și o cameră foto cu performanţe destul de ridicate. Singura problemă a acestui dispozitiv este durata mică a bateriei.