Software

iOS 15: Data lansării, funcții noi, noutăți compatibile, compatibilitatea dispozitivului și multe altele

iOS 15: Data lansării, funcții noi, noutăți compatibile, compatibilitatea dispozitivului și multe altele

Încă se aşteaptă ca Apple să lanseze iOS 14.5, dar asta nu împiedică cu nimic căutarea de noi informaţii cu privire la noua versiune a sistemului de operare iPhone: iOS 15.

Ca de obicei, pot exista noi caracteristici în iOS 15, ce se bazează pe actualizările iOS 14, cum ar fi widget-urile de pe ecranul de pornire și noile trucuri ale camerei.  In continuare, vă vom dezvălui noi informaţii despre iOS 15, inclusiv când poate fi disponibil pentru descărcare și ce funcții noi va avea.

Data lansării iOS 15: probabil septembrie

Apple dezvăluie de obicei noi versiuni de iOS la Conferința anuală mondială pentru dezvoltatori. WWDC de anul trecut a început pe 22 iunie, vizualizând pentru prima dată iOS 14, iPadOS 14 și MacOS Big Sur. WWDC 2021 va fi probabil un eveniment virtual și anul acesta, în iunie, deși Apple nu și-a lansat încă planurile. După anunțarea noului iOS, acesta devine disponibil dezvoltatorilor pentru testare.

Este probabil ca versiunea finală a iOS 15 să fie lansată în septembrie, alături de iPhone 13. Chiar dacă anul trecut, lansarea iPhone 12 a fost amânată până în octombrie din cauza pandemiei, iOS 14 a fost lansat în septembrie.

Compatibilitatea dispozitivului

iOS 15 va funcționa probabil pe iPhone 7 și versiuni ulterioare Singurul zvon am auzit până acum despre compatibilitatea dispozitivelor este că iOS 15 va necesita un iPhone 7 sau o versiune ulterioară, potrivit site-ului israelian The Verifier și site-ului francez iPhoneSoft.

Aceasta nu este o surpriză prea mare, deoarece modelele iPhone 6 au acum mai mult de cinci ani și rulează pe cipul A9. Se pare că iOS 15 va necesita dispozitive cu un cip A10, care includ iPhone 7 și nu numai, și iPod Touch de generația a șaptea.

Noile caracteristici iOS 15 presupun schimbarea aplicațiilor implicite, făcând widgeturile interactive. Nu vom şti cu exactitate ce caracteristici vor veni pe iOS 15 până când nu va fi dezvăluit la WWDC 2021. Deoarece iOS 14 a fost o actualizare mai mare, este posibil ca iOS 15 să facă mai puține modificări și, în schimb, să se bazeze pe iOS 14 de bază.

Potrivit site-ului tehnic PhoneArena, iOS 15 vă poate permite să schimbați mai multe aplicații implicite. În iOS 14, s-a putut schimba implicit Safari și Mail pentru alte aplicații de browser și e-mail. Actualizarea viitoare a iOS 14.5 va permite, de asemenea, să puteţi schimba platforma muzicală implicită din Apple Music. iOS 15 va putea permite realizarea mai multor personalizări de genul acesta.

PhoneArena prezice, de asemenea, că iOS 15 va face widgeturile interactive, așa cum sunt acestea pe Android, ceea ce va permite realizarea de lucruri cum ar fi schimbarea volumului sau comutarea activităților și opririlor. Site-ul a raportat că există posibilitatea mai multor opțiuni pentru dimensiunea widgetului.

Se zvonește că iPhone 13 are un afișaj permanent, similar cu Apple Watch. PhoneArena a precizat că, în timp ce aceasta este o schimbare de hardware, iOS ar putea primi actualizarea ecranului de blocare pentru a afișa notificările într-un format diferit.

Instrucțiuni de descărcare iOS 15

Cei ce fac parte din programul pentru dezvoltatori Apple, probabil vor putea descărca versiunea beta pentru dezvoltatori iOS 15 după ce noul sistem de operare va fi anunțat în iunie pentru a avea posibilitatea de a testa aplicațiile.

Sistemul de operare va fi probabil disponibil pentru a fi descărcat ca versiune beta publică ceva mai târziu, deci va putea fi descărcat fără probleme.

De reţinut este că beta-urile sunt de obicei buggy, motiv pentru care nu se recomandă descărcarea pe dispozitivul dvs. principal.

Odată ce iOS 15 va fi disponibil, cel mai probabil în septembrie, Apple va trimite probabil o notificare prin care v anunța că se poate face actualizare. Manual, actualizarea se va face accesând aplicația Setări – General – Actualizare software.