Tech Masini

SSC Tuatara, cea mai rapidă mașină din lume

SSC Tuatara, cea mai rapidă mașină din lume

SSC Tuatara este cea mai rapidă maşină de serie din lume. Este un hypercar capabil de adevărate performanțe extreme pe șosea. Momentan, modelul nu se bucură de o mare popularitate în rândul pasionaţilor de bolizi.

A fost prezentat în urmă cu un an în cadrul unei eveniment auto organizat în Philadelphia. SSC Tuatara are o putere de 1.750 de cai. Puterea este asigurată de o unitate de motorizare V8, având o capacitate cilindrică de 5.9 litri atunci când acesta este alimentat cu benzină E85.

Este considerată cea mai rapidă maşină de serie din lume deoarece a înregistrat o viteză de 460.4 km/h. A depăşit recordul deținut de vehiculul suedez Koenigsegg Agera R cu aproximativ 8 km/h.

Recordul de viteză cu care s-a lăudat SSC Tuatara este unul destul de controversat. Constructorul susţine că viteză reală pe care acesta o poate înregistra este mult mai mare. De asemenea, constructorul american susține că viteză înregistrată de Tuatara a ajuns la 532.9 km/h.

Americanii îşi doresc să arate întregii lumi că vehiculul lor este în stare de mai mult. De aceea, au anunţat o nouă versiune a hypercar-ului. Aceasta va avea un motor capabil să livreze nu mai puțin de 2.200 de cai putere. Noul model va fi echipat cu o serie de elemente noi de caroserie. Ei spun că hypercar-ul va fi și mai rapid.

Americanii vor construi doar 10 astfel de exemplare. Americanii susţin că modelul va fi condus numai pe circuit.