Masini Tech

SSC Tuatara, cea mai rapidă mașină din lume

SSC Tuatara, cea mai rapidă mașină din lume iunie 18, 2021
SSC-Tuatara

SSC Tuatara este cea mai rapidă maşină de serie din lume. Este un hypercar capabil de adevărate performanțe extreme pe șosea. Momentan, modelul nu se bucură de o mare popularitate în rândul pasionaţilor de bolizi.

A fost prezentat în urmă cu un an în cadrul unei eveniment auto organizat în Philadelphia. SSC Tuatara are o putere de 1.750 de cai. Puterea este asigurată de o unitate de motorizare V8, având o capacitate cilindrică de 5.9 litri atunci când acesta este alimentat cu benzină E85.

Este considerată cea mai rapidă maşină de serie din lume deoarece a înregistrat o viteză de 460.4 km/h. A depăşit recordul deținut de vehiculul suedez Koenigsegg Agera R cu aproximativ 8 km/h.

Recordul de viteză cu care s-a lăudat SSC Tuatara este unul destul de controversat. Constructorul susţine că viteză reală pe care acesta o poate înregistra este mult mai mare. De asemenea, constructorul american susține că viteză înregistrată de Tuatara a ajuns la 532.9 km/h.

Americanii îşi doresc să arate întregii lumi că vehiculul lor este în stare de mai mult. De aceea, au anunţat o nouă versiune a hypercar-ului. Aceasta va avea un motor capabil să livreze nu mai puțin de 2.200 de cai putere. Noul model va fi echipat cu o serie de elemente noi de caroserie. Ei spun că hypercar-ul va fi și mai rapid.

Americanii vor construi doar 10 astfel de exemplare. Americanii susţin că modelul va fi condus numai pe circuit.