Tech

Google este de acord să schimbe unele practici publicitare după ce Franta a impus o amendă de 220 de milioane de euro

Google este de acord să schimbe unele practici publicitare după ce Franta a impus o amendă de 220 de milioane de euro

Google a fost de acord să aducă modificări asupra unora dintre serviciile sale de publicitate online utilizate pe scară largă în cadrul unui acord cu organul de supraveghere antitrust din Franța lansat luni.

Autoritatea a amendat, de asemenea, compania din Mountain View, California, cu 220 de milioane EUR (aproximativ 1.950 de milioane), după ce in urma unei anchete a constatat că a abuzat de puterea sa de piață în complexa activitate de publicitate online, unde unele instrumente ale sale au devenit aproape esențiale pentru editorii mari.

“Decizia de a sancționa Google are o importanță deosebită, deoarece este prima decizie din lume care se concentrează pe procesele complexe de licitație algoritmică pe care se bazează afacerea publicitară online”, a declarat șeful antitrust al Franței, Isabelle de Silva.

De Silva a spus că amenda a fost redusă din cauza soluționării, dar ea nu a detaliat.

S-a raportat săptămâna trecută că Google ar putea urma pașii Apple și nu va permite utilizatorilor Android să fie urmăriți de agenții de publicitate. Modificarea vine printr-o nouă versiune a serviciilor Google Play, care se va lansa în mod treptat începând cu sfârșitul acestui an. Acesta va fi implicit inițial pentru dispozitivele care rulează pe Android 12, deși Google intenționează să aducă actualizarea axată pe urmărirea anunțurilor pentru un public mai mare în timp.

Odată implementate, utilizatorii Android vor putea restricționa urmărirea prin renunțarea la personalizări folosind ID-ul unic de publicitate asociat dispozitivelor lor, a menționat Google într-o pagină de asistență. ID-ul de publicitate este ceea ce utilizează agenții de publicitate pentru a urmări utilizatorii și pentru a difuza conținut publicitar bazat pe interese și personalizat. Compania a spus că orice încercare de a accesa identificatorul va primi un șir de zerouri în loc de orice valoare anume.