Tech

Cicluri de încărcare a bateriei iPhone: Cum să verificați jurnalul bateriei în Setări

Cicluri de încărcare a bateriei iPhone: Cum să verificați jurnalul bateriei în Setări

Modelele iPhone au o caracteristică de sănătate a bateriei care vă oferă o idee corectă de epuizare a capacității bateriei în timp, precum și instrumente pentru optimizarea sănătății bateriei și încetinirea procesului de îmbătrânire. Deși acesta este un indicator corect al vechimii bateriei, puteți evalua, de asemenea, starea bateriei iPhone-ului dvs., verificând numărul ciclului de încărcare – aruncând o privire în jurnale. Numărul de cicluri al bateriei este în esență de câte ori bateria a fost complet descărcată și apoi a fost reîncărcată complet.

Un ciclu este finalizat numai atunci când iPhone-ul descarcă complet 100% din baterie. Deci, chiar dacă încărcați iPhone-ul la jumătatea scurgerii bateriei, un ciclu va fi finalizat numai atunci când iPhone-ul își va epuiza complet bateria.

Cum se verifică numărul de cicluri de încărcare a bateriei iPhone

La fel ca toate bateriile, bateriile iPhone sunt, de asemenea, componente consumabile care se epuizează în timp. Dacă bateria devine prea slabă, utilizatorii pot observa o durată de viață redusă a bateriei și performanțe lente ale iPhone-ului. Potrivit Apple, o baterie normală este proiectată să păstreze până la 80 la sută din capacitatea sa inițială la 500 de cicluri complete de încărcare atunci când funcționează în condiții normale. Pentru a verifica dacă ați atins sau nu această etapă, utilizatorii pot urma pașii de mai jos. Jurnalul bateriei poate fi accesat numai dacă utilizatorul a permis partajarea analizelor. Pentru a verifica dacă partajarea analizelor este activată, puteți verifica de aici – Confidențialitate> Analitică și informații.

  1. Pe iPhone, accesați aplicația Settings app > Privacy > Analytics and Improvements.
  2.  Faceți clic pe Analytics Data pentru a vedea o listă a fișierelor jurnal în ordine alfabetică. Derulați în jos până la ultimul fișier care începe cu „log-aggregated”.
  3. Selectați acest fișier și copiați tot conținutul din interior. De asemenea, îl puteți partaja cu orice aplicație pe care o preferați, dar nu uitați că aceste fișiere jurnal conțin o cantitate mare de conținut.
  4. Lipiți întregul conținut al fișierului jurnal în aplicația Notes care este preinstalată pe toate iPhone-urile.
  5. Faceți clic pe pictograma de acțiune din dreapta sus și selectați ‘Find in Note’
  6. Căutați „BatteryCycleCount” și numărul care apare după acest cuvânt este numărul de cicluri de încărcare al iPhone-ului dvs.