Tech

Un raport prezice 25,7 milioane de locuri de muncă la distanță disponibile în industriile non-tehnologice

Un raport prezice 25,7 milioane de locuri de muncă la distanță disponibile în industriile non-tehnologice iunie 19, 2021
surprising-remote-jobs

Peste 25 de milioane de locuri de muncă la distanta ar putea aparea în industriile non-tehnologice în următorii ani, potrivit operatorului unei piețe globale pentru lucrătorii independenți.

„Pentru prima dată, companiile din industrii precum industria prelucrătoare, agricultura și mineritul au recunoscut că multe dintre serviciile lor profesionale nu trebuie să fie realizate la fața locului”, a sustinut Upwork în raportul său „Not Just Tech: Remote Freelancing Across Industries”.

„În total, este posibil ca 25,7 milioane de locuri de muncă din SUA să fie realizate de freelanceri la distanță în„ industriile non-tehnice ”, a continuat acesta. “Această scară ar putea avea un impact mare nu numai asupra industriei independente, ci și asupra economiei în ansamblu.”

Upwork a ajuns la această concluzie utilizând numerele Biroului de Statistică a Muncii pentru a analiza numărul de locuri de muncă în servicii profesionale în industriile non-tehnologice.

Acesta a explicat că nu este atat de simplu pentru producătorii de astăzi sa faca pur și simplu un produs. Cercetătorii trebuie să-și dea seama ce doresc clienții, inginerii și designerii industriali trebuie să proiecteze produsul și ambalajul, specialiștii în marketing creează reclame pentru a vinde produsul, dezvoltatorii web construiesc site-ul web, iar reprezentanții serviciului pentru clienți se ocupă de întrebările și feedback-ul clienților.

Munca la distanță este o optiune de viitor
Serviciile profesionale sunt implicate, în esență, în fiecare parte a economiei, ceea ce înseamnă că există un potențial larg de freelancing la distanță, chiar și în companiile în care majoritatea oamenilor trebuie să fie prezenti fizic în fiecare zi, a continuat raportul.

„Chiar și în industria construcțiilor”, a menționat acesta, „10,5% dintre lucrători lucrează în servicii profesionale, ceea ce reprezintă aproximativ 1,2 milioane de locuri de muncă”.

“În general, estimăm că 37 la sută din locurile de muncă din„ industriile non-tehnologice ”sunt în servicii profesionale, ceea ce sugerează că au potențialul de a fi realizate la distanță”, a adăugat aceasta.

În timp ce pandemia a stimulat joburile distanță, s-au pus întrebări dacă această tendință va dispărea în lumea post-Covid. Upwork crede că nu.

Acesta a menționat că, cheltuielile pentru freelanceri în anul anterior pandemiei, 2019, au crescut cu 44,2 la sută. A adăugat că această creștere a fost răspândită în toate industriile, nu doar în câteva.

Pe parcursul anului pandemic, cheltuielile au continuat să crească, 80% din primele 100 de companii crescându-și cheltuielile pentru o varietate de categorii de servicii.

„Aceste date sugerează o creștere diversificata a cererilor de munca la distanță în rândul companiilor non-tehnologice”, a argumentat raportul. „Folosesc mai mult freelance-ul la distanță și, de asemenea, în mai multe funcții.”

“Diversitatea locurilor de muncă în domeniul serviciilor profesionale în toate sectoarele industriale arată potențialul de munca la distanță în afara tehnologiei, iar adoptarea tot mai mare a muncii la distanță in pandemie arată că acest potențial este din ce in ce mai mare”, a adăugat aceasta.

Munca la domiciliu
Noua generație de locuri de muncă la domiciliu nu trebuie să se limiteze la serviciile profesionale. Ar putea include și producția hardcore.

De exemplu, Aquiline Drones și-a lansat marți Agile Manufacturing Pod, o stație de lucru portabilă, de înaltă tehnologie, care permite fabricarea dronelor sale acasă. Unitățile pot găzdui unul până la trei lucrători și pot fi echipate cu o imprimantă 3D, instrumente, componente electronice, hardware și partiții. Toți operatorii primesc instrucțiuni și îndrumări detaliate prin cloud-ul Aquiline și printr-un sistem de inteligență artificială care eficientizează inventarul, controlul calității și transportul.

Toate componentele hardware și software necesare costă 15.000 USD. Acestea sunt instalate de un tehnician certificat pentru a se asigura că este configurat corect pentru producția de drone. Aquiline va cumpăra drone de până la 800 USD, în funcție de modelul produsului.

„Acest lucru a fost conceptualizat acum aproximativ trei ani”, a explicat fondatorul și CEO-ul Aquiline, Barry Alexander.

„Coincidenta este ca s-a intamplat tocmai atunci când lucrul de acasă devine o nouă realitate in societate”, a spus el pentru TechNewsWorld.

„Oamenii pot lucra fără a avea grijă de transport și îngrijirea copiilor”, a spus el. “Pot să meargă într-o incapere și să asambleze cât mai multe clone. Cu cât faci mai mult, cu atât câștigi mai mult”.

El a susținut că munca la domiciliu poate deține cheia unei renașteri a producției. „Nu putem readuce producția așa cum se făcea înainte”, a observat el. „Trebuie să oferim tuturor oportunitatea de a lucra de acasă, lucru pe care Covid l-a introdus”.

Este nevoie de o tehnologie mai bună
Dacă angajatorii vor solicita mai mulți angajați la distanță, va trebui să se gândească la îmbunătățirea sprijinului și tehnologiei acestor angajați.

„Când organizațiile au fost forțate să se inchida la începutul anului 2020, muncitorii au început să se bazeze pe propriile dispozitive sau programe pe care le-au descoperit pentru a suplini deficiențele tehnologice ale angajatorilor lor”, a menționat analistul Gartner Whit Andrews la Summit-ul Digital Workplace.

Asta nu înseamnă că lucrătorii nu au avut unele deficiențe tehnice proprii carora să le facă față. Într-un sondaj efectuat de Office Depot / OfficeMax la mai mult de 1.000 de americani angajați, mai mult de jumătate (59,6%) dintre lucrătorii care lucrau acasă au întâmpinat probleme tehnologice , deoarece foloseau tehnologie veche, uzată. Unul din cinci a spus că lucrează cu un computer sau laptop „extrem de uzat”.

„Când am întrebat dacă angajații cred că companiile lor îi vor ajuta cu tehnologie nouă, cel mai frecvent răspuns a fost„ deloc probabil ”. Cei mai mulți au simțit că tehnologia lor învechită va trebui să fie înlocuită pe banii lor “, au scris cercetătorii anchetei.

Productivitatea este o problemă care apare adesea în legătură cu munca la distanță. Insa, Sondajul Gartner a constatat că mai mult de 70 la sută dintre lucrătorii chestionați au raportat o creștere sau nicio modificare a productivității.

În sondajul Office Depot / OfficeMax, cercetătorii au descoperit probleme tehnologice care reduc productivitatea atât a lucrătorilor de la distanță, cât și a celor de la fața locului.

Aproape jumătate din lucrătorii in regim fizic (45 la sută) și 48 la sută dintre lucrătorii la distanță au raportat că pierd în fiecare săptămână mai mult de o oră pentru probleme tehnologice. Între timp, mai mult de o treime din lucrătorii hibrizi (36%) au petrecut săptămânal mai mult de două ore luptându-se cu probleme tehnologice.

„Una dintre concluziile pe care le-am găsit cele mai surprinzatoare a fost că lucrătorii hibrizi au raportat că pierdeau mai mult timp pe săptămână pe probleme legate de tehnologie decât lucrătorii cu normă întreagă in regim fizic sau la distanță”, a declarat Stephen Mohan, vicepreședinte executiv al diviziei de soluții de afaceri la Office Depot .

„Acest lucru sugerează că unii angajatori ar putea folosi o soluție unică pentru toate tehnologiile, atunci când nevoile unui lucrător hibrid diferă și necesită o tehnologie intuitivă care funcționează perfect pentru a le permite să lucreze de oriunde”, a spus el pentru TechNewsWorld.