Tech

Șeful transporturilor cu camioane Tesla a părăsit compania

Șeful transporturilor cu camioane Tesla a părăsit compania iunie 19, 2021
semi bridge 3840x2160-e1528139965139

Jerome Guillen, un executiv critic la Tesla care lucra la dezvoltarea și eventuala producție a Tesla Semi, a părăsit compania, a declarat luni producătorul auto într-un depozit la Comisia pentru valori mobiliare și bursă din SUA.

Plecarea lui Guillen vine la doar trei luni după ce a fost mutat din funcția de președinte al poziției auto, care a inclus supravegherea Tesla Semi, într-un rol cu ​​mai puțină responsabilitate în calitate de șef de camioane. Guillen a condus întreaga afacere auto a Tesla din septembrie 2018 până în martie 2021.

Acesta a avut o carieră de zece ani la Tesla și a deținut numeroase roluri în companie. A început sa lucreze la Tesla în 2010, reportandu-i direct CEO-ului Elon Musk, în calitate de director de program al Modelului S și nu dupa mult timp i s-a dat mai multă responsabilitate, inclusiv în calitate de vicepreședinte al ingineriei vehiculelor. Ulterior a fost numit președinte al autovehiculelor înainte de a deveni președinte al camioanelor în martie 2021. Guillen este un fost executiv care a fost responsabil pentru dezvoltarea noii generații de camioane clasa 8 a companiei.

Tesla Semi, un semi-camion electric cu baterie, este încă în curs de dezvoltare. Compania a dezvăluit Tesla Semi pentru prima dată în noiembrie 2017. Era programată să intre în producție până în 2019, dar a continuat să fie amanata. Nu este clar dacă plecarea lui Guillen va întârzia și mai mult Semi-ul.

În ianuarie, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat în timpul apelului de câștig pentru compania Q4 în 2020 că toate lucrările de inginerie ale semi-ului au fost finalizate și că se așteaptă să înceapă livrările în 2021. Disponibilitatea celulelor bateriei a fost singura problemă care a limitat producția vehiculului. Trei luni mai târziu, Tesla nu a furnizat prea multe rapoarte de progres, spunand doar ca semi-ul este în curs de dezvoltare.

La începutul acestei luni, compania a anunțat că primul Tesla Semi Megacharger va fi amplasat la centrul de livrare Fresto-Lay din Modesto, California. Stațiile de încărcare Megacharger vor fi capabile să deservească până la 100 de camioane Tesla Semi.

S-a raportat la începutul acestui an că Tesla construiește o nouă linie de producție pentru modelul său Semi în apropierea locației sale, Nevada Gigafactory, cu scopul de a produce cinci semi-camioane pe săptămână.

În curs de dezvoltare …