Tech

Facebook este din nou online după o întrerupere masivă care a dus și la blocarea conectarii pe Instagram, WhatsApp, Messenger și Oculus

Facebook este din nou online după o întrerupere masivă care a dus și la blocarea conectarii pe Instagram, WhatsApp, Messenger și Oculus

Așa cum Antigone Davis de la Facebook a fost difuzat în direct pe CNBC, apărând compania în fața acuzațiilor unui denunțător și a gestionării datelor de cercetare care sugerează că Instagram este dăunător adolescenților, întreaga sa rețea de servicii a intrat brusc în offline.

Panoul a început chiar înainte de prânz ET și a durat aproape șase ore înainte ca acesta să fie soluționat. Aceasta este cea mai gravă întrerupere pentru Facebook de când un incident din 2019 și-a scos site-ul offline mai mult de 24 de ore, întrucât perioadele de nefuncționare au afectat cel mai tare companiile mici și creatorii care se bazează pe aceste servicii pentru veniturile lor.

Facebook a emis luni seara o explicație pentru întrerupere, spunând că se datora unei probleme de configurare. Compania declară că nu crede că au fost afectate datele utilizatorului.

După eșecul tuturor testelor pentru cea mai mare parte a zilei, un test al serverelor DNS ISP prin DNSchecker.org a arătat că majoritatea dintre ei găsesc cu succes o rută către Facebook.com la ora 17:30 ET. Câteva minute mai târziu, am putut începe să folosim Facebook și Instagram în mod normal; cu toate acestea, ar putea dura ceva timp ca remedierile DNS să ajungă la toată lumea.

INGINERII FACEBOOK AU FOST DISPEDIȚI LA CENTRELE DE DATE DIN SUA A COMPANIEI PENTRU ÎNCERCAREA ȘI REMEDIEREA PROBLEMEI
Pe Twitter, directorul de comunicare Facebook Andy Stone spune: „Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient. ” Mike Schroepfer, care va renunța la postul său de CTO anul viitor, a scris pe Twitter: „Ne confruntăm cu probleme de rețea și echipele lucrează cât mai repede posibil pentru a depana și restabili cât mai repede posibil”.

În cadrul Facebook, întreruperea a rupt aproape toate sistemele interne pe care angajații le folosesc pentru a comunica și a lucra. Mai mulți angajați au declarat pentru The Verge că au recurs la discuții prin conturile de e-mail Outlook furnizate de muncă, deși angajații nu pot primi e-mailuri de la adrese externe. Angajații care au fost conectați la instrumente de lucru, cum ar fi Google Docs și Zoom înainte de întrerupere, îi pot utiliza în continuare, dar orice angajat care trebuie să se conecteze cu e-mailul de serviciu a fost blocat.

Inginerii Facebook au fost trimiși la centrele de date americane ale companiei pentru a încerca să rezolve problema, potrivit a două persoane familiare cu situația. Asta a însemnat că întreruperea, deja cea mai gravă de pe Facebook de ani de zile, ar putea fi prelungită în continuare.