Tech

Facebook se întoarce după o întrerupere de șase ore

Facebook se întoarce după o întrerupere de șase ore octombrie 5, 2021
Facebook-is-down

Facebook este din nou online după o întrerupere de șase ore din cauza problemelor de rutare DNS. Întreruperea a eliminat Instagram, Whatsapp, Messenger și Oculus VR. Pentru unii, aceste servicii sunt din nou online; totuși, după o problemă DNS de genul acesta, ar putea dura ore întregi pentru ca totul să funcționeze corect în fiecare rețea.

FACEBOOK: „APRECIĂM RĂBDAREA DUMNEAVOASTRĂ ÎN CAZUL REVENIRII ONLINE”
Panoul a început chiar înainte de prânz ET luni. A fost cea mai semnificativă întrerupere pentru Facebook de când un incident din 2019 și-a scos site-ul offline mai mult de 24 de ore. Jurnalistul Brian Krebs citează o sursă de încredere care i-a spus că incidentul nu are origini rău intenționate. În schimb, au spus că a început cu o actualizare de rutină BGP care a mers prost, ștergând informațiile de rutare DNS de care are nevoie Facebook, astfel încât alte rețele să își găsească site-urile.

Cu toate acestea, problema a însemnat că utilizatorii la distanță ar putea accesa rețeaua pentru ao utiliza, iar persoanele de pe site nu aveau accesul la rețea necesar pentru a repara lucrurile. Acest lucru reflectă un cont anonim al problemei postat anterior la Reddit (și șters rapid), care a menționat protocoalele pandemiei drept motiv pentru care s-au aflat mai puține persoane decât de obicei, încetinind eforturile de restaurare.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Joe Osborne, a declarat The Verge într-o declarație: „Pentru toți cei care au fost afectați de întreruperile de pe platformele noastre de astăzi: ne pare rău. Știm că miliarde de oameni și companii din întreaga lume depind de produsele și serviciile noastre pentru a rămâne conectați. Vă apreciem răbdarea în timp ce ne întoarcem online. ”

În interiorul Facebook, întreruperea a spart și sistemele interne, lăsând angajații să nu poată intra în birouri și să comunice ușor între ei. Unii au spus The Verge că folosesc conturi de e-mail Outlook furnizate de serviciu, permițând lucrătorilor Facebook să se poată trimite reciproc, dar nu pot să trimită sau să primească e-mailuri de la adrese externe.