Diverse Tech

FIFA pregătește o nouă revoluție tehnologică

FIFA pregătește o nouă revoluție tehnologică noiembrie 5, 2021
Uefa

O știre pe care mi-a livat-o Google recent spune că FIFA pregătește un nou upgrade tehnologic pentru Cupa Mondială din 2022, organizată de Qatar.

Nu cred că articolul a ajuns în newsfeed pentru că sunt microbist, ci, mai degrabă, pentru că se referă la utilizarea… cipurilor. Ei bine, da, acest cuvânt atât de uzitat în această perioadă a ajuns și la sediul din Elveția al forului mondial care se ocupă de fotbal. (wink, wink!)

FIFA pregătește o nouă revoluție tehnologică

Președintele FIFA, Gianni Infantino, și șeful dezvoltării globale al forului mondial, Arsène Wenger, au ridicat recent problema și, potrivit brazilienilor de la „Universo”. Proiectul ar fi demarat, cu cel puțin cinci companii dezvoltând un sistem electronic pentru detectarea ofsaidului. Totul se bazează pe un cip inserat în tricourile jucătorilor.

Tehnologia va permite transmiterea informației asupra poziției jucătorilor în teren și va fi transmisă în timp real unui computer. Pe monitorul din camera VAR va apărea locul exact în care se afla cel ce pasează balonul și cel care îl primește, iar sistemul va semnaliza automat dacă a fost sau nu infracțiune. Fotbalistul în ofsaid va fi reliefat cu roșu pentru a facilita decizia asistentului video. De asemenea, pe monitor vor fi furnizate distanța la care se află față de penultimul apărător advers și partea corpului cu care a produs poziția incriminată.

Dacă ar fi să facem bășcălie de subiect, am putea spune că ne așteptăm ca unii români să ceară FRF ca naționala să nu participe la turneul final, pentru a evita infamele cipuri! Doar că nu este nevoie de așa ceva, pentru că tricolorii ne-au obișnuit deja cu ratările pe linie în materie de calificări.