Smartphones Tech

Piața europeană de smartphone în Q3 2021

Piața europeană de smartphone în Q3 2021 noiembrie 5, 2021
Piata-europeana-de-smarphone-in-q3-2021

Un studiu recent al Counterpoint Research ne arată că Samsung a reușit să-și mențină primul loc în Europa la vânzările de telefoane mobile și în Q3 2021.

Asta deși continuă trendul descendent – aflându-se la -6% față de aceeași perioadă din 2020 și la -16% ca referință anuală:

Piața europeană de smarphone în Q3 2021

Sunt demne de remarcat creșterile ”tigrilor asiatici” – vivo, realme, OPPO și Xiaomi, dar și trendul pozitiv pe care se află Motorola. DEspre Apple nu putem spune decât că se află acolo sus și nu cred că va fi detronat din top 3 prea curând. Bine, la fel de interesant va fi să vedem dacă își va recupera poziția secundă, până la final de an.

Era previzibil cumva ca Huawei și Honor să aibă o prăbușire continuă și abruptă, în contextul sancțiunilor economice impuse de SUA și a renunțării la sistemul de operare Android, al Google.

Mi se pare doar mie, sau apariția pe piața europeană a noilor producători chinezi a venit chiar la fix, când Huawei începuse să piardă din putere? Că știm deja cât de susținut de stat este industria chineză, mai ales în contectul în care statul asiatic are nevoie de minim 5% creștere economică anuală pentru a rămâne pe profit. Decât zic, nu dau cu parul!