Tech Social Media

Microsoft Mesh – business metaverse

Microsoft Mesh – business metaverse

Microsoft Mesh este o platformă de colaborare și comunicații dezvoltată de Microsoft. Engadget a descris-o ca fiind „noua încercare ambițioasă a companiei de a uni colaborarea virtuală holografică pe mai multe dispozitive, fie că acestea sunt căști VR, AR, laptopuri sau smartphone-uri”.

Iar pentru că tocmai i-a depășit pe cei de la Apple în topul celor mai valoroase companii, Microsoft s-a gândit să concureze și Facebook la ceva. În fapt, este taman invers, pentru că Mesh a fost anunțat deja în vară, în cadrul evenimentului Microsoft Ignite Live.

Practic, spre deosebire de soluția oferită de compania lui Mark Zuckerberg, Mesh este un instrument office, care va fi cu siguranță adoptat mai rapid. Asta pentru că necesitatea lui este clară și vizibilă în mediul business, spre deosebire de metaverse, care este doar pentru distracție.

Să zicem că sunteți un project manager care lucrează la o soluție intregrată hardware-software pentru un client mare în domeniul automotive, iar produsul proaspăt livrat are anumite bug-uri la momentul montării pe autovehicule. Știu, veți zice că e imposibil, dacă ești o firmă de renume, dar eu știu cel puțin un caz unde respectivul manager de proiect a fost nevoit să plece vineri seara la sediul unui mare OEM, pentru a remedia o astfel de situație. Și a lucrat la asta tot weekendul în fabrica respectivă, pentru că liniile de producție nu puteau aștepta.

Ei bine. într-o situație similară, omul nostru s-ar putea conecta prin Mesh la un video-call cu clientul și ar ”lucra” pe o mașină virtuală pentru a găsi soliția. Nu discutăm acum doar de costurile reduse cu transportul și cazarea, sau de confortul celor implicați, dar este mult mai sigur din punct de vedere medical să faci asta remote, în zilele noastre.