Social Media

Google elimină Android Auto pentru telefoane

Google elimină Android Auto pentru telefoane august 26, 2021
Android-auto

Google îşi doreşte să renunțe la interfața Android Auto pentru telefoanele mobile. Compania va utilize acum interfeța Assistant Driving Mode, care reprezintă o variantă mai simplă. Aceasta nu oferă însă acces la același tip de funcționalitate.

Google vrea ca toate funcțiile ce sunt disponibile în Android Auto să poată fi fi utilizate pe ecranul unei mașini compatibile. Assistant Driving Mode să adauge toate aceste funcții acelora care nu au un sistem infotainment compatibil.

Cu alte cuvinte, interfața Android Auto pentru telefoane va fi înlocuită cu Driving Mode.

Google nu mai vrea folosirea interfeței Android Auto pe telefoane. Când această interfaţă este activată, butoanele sunt mai mari. Din această cauză se pot accesa doar anumite aplicații de pe telefon care sunt compatibile cu acest tip de funcționare.

Este singura componentă din Android Auto care va dispărea odată cu această tranziție. Conectarea telefonului la sistemul de infotainment al unei mașini compatibile va oferi în continuare acces la interfața Android Auto.

Funcţia Assistant Driving Mode poate afișa câteva scurtături la anumite funcții ale telefonului. Printre acestea se numără: navigația, apelurile sau mesajele și accesul la contactele apelate mai des şi la locurile vizitate.

Cei care vor folosi aplicația Auto pe telefoanele pe care le deţin vor fi ghidaţi către Driving Mode din Google Assistant. Această nouă funcţie va apărea cu o lună înainte ca sistemul de operare Android 12 să fie lansat. Acest sistem nu va permite instalarea acestei aplicații, întrucât funcţionalitatea ei pentru maşini va fi deja inclusă.

Cei de la Google au afirmat că aceia care utilizau interfețele Android Auto sau Android Automotive pe ecranele mașinilor nu vor fi afectați de această schimbare.

Android Auto va fi înlocuit cu Google Assistant. Prin trecerea la Android 12, aplicația Android Auto nu va mai exista. Aplicația mobilă Android Auto nu va mai fi disponibilă odată cu lansarea Android 12. Poate fi utilizat modul de conducere Google Assistant care este disponibil în Google Maps.

Reprezentanţii Google au afirmat că toţi aceia care folosesc aplicația mobilă Android Auto, vor putea trece la modul de conducere Google Assistant.

Google a dezvăluit această nouă funcţie după ce publicația XDA Developers a informat că au existat utilizatori care au văzut un mesaj în aplicația Android Auto. In acest mesaj era precizat că serviciul este disponibil doar pentru ecranele mașinilor.

Toţi utilizatorii erau direcționați către modul de conducere Google Assistant. 9to5google a precizat că aplicația Android Auto pentru smartphone-uri este incompatibilă cu dispozitivele Pixel care rulează Android 12.

Dorinţa celor de la Google a fost dezvoltarea unui nou mod de conducere, prin Asistent Google. Din păcate, acest software a fost devansat. Chiar dacă a fost anunțat în anul 2019, a început să fie lansat abia la sfârșitul anului trecut.

Începând cu Android 12, tipul de conducere Google Assistant va reprezenta experiența de conducere mobilă încorporată. Deocamdată, nu există şi alte detalii de divulgat. Google a precizat că experiența nu se va schimba pentru aceia care utlizează Android Auto nativ.