Tech

Google Fi

Google Fi iunie 4, 2021
Google-Fi

Google Fi este un serviciu de telecomunicații MVNO de la Google care oferă apeluri telefonice, SMS, dar și bandă largă mobilă folosind rețele celulare și Wi-Fi. Google Fi utlizează rețele operate de T-Mobile și U.S. Cellular. De la sfârşitul anului 2019, Google Fi este un serviciu numai pentru rezidenții SUA.

Este un serviciu ce a fost lansat pentru Nexus 6 la data de 22 aprilie 2015. A fost deschis publicului la data de 7 martie 2016, iar suportul pentru dispozitive suplimentare a fost introdus pe 4 octombrie 2016.

La data de 22 aprilie 2015 Google Fi a fost anunțat exclusiv pentru smartphone-ul Nexus 6 cu suport pentru Sprint și T-Mobile. Intrucât la lansare a existat un nujmăr mare de cereri, serviciul a cerut utilizatorilor să primească invitații. Aceste invitaţii au fost lansate treptat în vara anului 2015. La sistemul de invitație s-a renunțat la 7 martie 2016. US Cellular a fost adăugat pe 8 iunie 2016.

În octombrie 2016, Google a adăugat suport pentru smartphone-urile Pixel și Pixel XL.

Caracteristici

Google Fi poate comuta automat între rețele în funcție de puterea și viteza semnalului. Se poate conecta automat la hotspot-uri Wi-Fi deschise, iar apelurile telefonice pot trece fără probleme la o rețea celulară dacă nu există acoperire Wi-Fi.

Utilizatorii Google Fi pot folosi Google Hangouts de pe orice telefon, tabletă sau computer pentru a apela și a trimite mesaje text. Google Fi acceptă VoLTE. O cartelă SIM numai pentru date poate fi utilizată pe tablete, smartphone-uri și modemuri auto acceptate. Va avea acces la date, dar nu va putea efectua apeluri sau transmite mesaje prin rețelele celulare.

Planuri

Google Fi oferă un plan “nelimitat” pentru toţi utilizatorii săi la o rată ​​de 70 USD pe lună, cu până la 22 GB de date de mare viteză. După 22 GB viteza este limitată la 256kbit / s. Pe ambele planuri, utilizatorii pot plăti încă 10 USD pe 1 GB până la următoarea facturare. Planul “nelimitat” al Fi mai include şi 100 GB spațiu de stocare Google One fără costuri suplimentare.