Tech

Google înregistrează cererea de producție a documentelor împotriva unuia dintre cei mai mari critici publici

Google înregistrează cererea de producție a documentelor împotriva unuia dintre cei mai mari critici publici

Luni seara târziu, Google a solicitat o decizie judecătorească pentru a produce documente de la vechiul critic Google Luther Lowe, ca parte a cazului său antitrust federal în curs, SUA vs. Google.

Ac țiunea apare dintr-o aparentă defalcare a negocierilor dintre Google și angajatorul lui Lowe, Yelp. Yelp a fost de acord să documenteze producția unui număr de angajați, dar a rezistat în special lui Lowe, lăsând Google să ceară instanței o citație care să oblige arhivele prin e-mail și alte documente.

„Acuzațiile lui Yelp împotriva Google concepute și avansate de domnul Lowe sunt o parte centrală a cazului guvernului”, se arată în dosar. „Acum că acțiunea guvernamentală susținută de Yelp în comunicările sale este în curs, Yelp nu poate refuza Google documentele de care are nevoie pentru a se apăra.” Înregistrarea de 51 de pagini, la fel ca multe din cazul antitrust, conține numeroase redacții.

În calitate de vicepreședinte al politicii publice la Yelp, Lowe este de mult o voce proeminentă care acționează împotriva acțiunilor antitrust împotriva Google, lansând chiar și un buletin informativ prin e-mail numit „This Week In Google Antitrust” pentru a urmări sprijinul pentru acțiunea împotriva gigantului căutării. În declarațiile publice, Lowe s-a concentrat în special asupra cazului de neutralitate a căutării împotriva Google, susținând că compania folosește puterea Căutării Google pentru a coopta și a copleși directoare de subiecte precum Yelp.

Nu este prima dată când Google folosește procedurile antitrust pentru a obliga producția de documente de la rivali. În iulie, compania a făcut presiuni pentru producția de documente noi semnificative de la Microsoft, după ce compania a împărțit sute de mii de documente cu procurorii înainte de depunerea cazului.