Laptop

HP anunţa Split X2 – un notebook hibrid cu Windows 8

HP anunţa Split X2 – un notebook hibrid cu Windows 8

HP nu ne spune, încă, exact ce procesor va folosi în notebook-ul hibrid Split X2, dar suntem de părere că este vorba tot de cipuri Ivy Bridge, din noua serie Y. Aceste cipuri consumă la fel de mult ca şi celelalte procesoare Ivy Bridge, dar au un TDP programabil şi pot fi setate să funcţioneze la frecvenţe mai reduse. În acest fel se scade nivelul consumului de energie, dar este redus şi nivelul de performanţă.

Disponibilitatea noului portabil este fixată pentru august 2013, dar cel mai interesant aspect este probabil preţul de 800 USD care înseamnă că HP Split X2 va costa cam 625 EUR în Europa. Acesta este un preţ minunat pentru o tabletă Windows 8 care este motorizată de un procesor Ivy Bridge capabil.

HP SlateBook X2 cu procesor Tegra 4 (10 inch cu Android 4.2) si HP Split X2 cu procesor Intel Core Ivy Bridge seria Y (13.3 inch cu Windows 8)

Este interesant totuşi faptul că HP nu foloseşte brand-ul UltraBook deşi tableta vine cu un SSD, iar dock-ul cu tastatură adaugă un HDD de 500 GB împreună cu o a doua baterie.

Conectivitatea este oarecum limitată având în vedere că avem un dock care ar putea adăuga o serie de porturi şi alte abilităţi, dar dacă acest dock este inclus în preţ, nu putem cere prea mult. Aşadar, la HP Split X2 avem un singur port USB 3.0 şi unul USB 2.0, alături de un conector HDMI şi conectivitate WiDi (Wireless Display).

De asemenea, avem doua cititoare de carduri integrate. Unul este pentru microSD şi celălalt pentru carduri de mărime normală. Nici popularul branding Beats Audio nu lipseşte.