Aplicatii mobile Tech

ING HomeBank are autentificare cu amprentă: cum se poate activa

ING HomeBank are autentificare cu amprentă: cum se poate activa noiembrie 13, 2020
Autentificarea-cu-amprenta

ING deţine o aplicaţie mobilă de HomeBank . In această aplicaţie autentificarea se poate realiza cu ajutorul unei amprente ce poate fi setată în telefon. Activarea acestui serviciu se poate face atât pe aplicația de Android, cât și pe cea de iOS.

Autentificarea se face normal, cu user și parolă, după care se merge la “Setări Cont” unde se activează “Autentificare cu amprentă”.

Opțiunea poate fi activată doar pe acele telefoane pe care s-a intrat deja de multe ori, ING recunoscându-le ca fiind sigure. Cei ce au bifat opţiunea că nu doresc să mai primească SMS atunci terminalul este deja recunoscut.

Cei ce au activat-o le funcţionează perfect, fiind o metodă atât rapidă, cât şi sigură.

Nu trebuie să se îngrijoreze nimeni că ING va putea deţine amprenta fiecăruia. Este o aplicaţie care folosește API-ul Android sau iOS pentru amprentă, confirmându-i că aceasta este validă sau nu şi fără să o comunice altora. Astfel, conectarea pe un alt telefon cu aceeaşi amprentă nu este posibilă. Este o combinaţie unică între telefon, cont şi amprentă.

Aplicaţia Twitter cerea mereu introducerea opțiunii de autentificare cu amprentă în aplicația ING Homebank, însă mereu fără succes. Odată cu realizarea procesului de actualizare, această opțiune a fost instalată în aplicație, dar pentru ca aceasta să fie activă, trebuie urmaţi anumiţi paşi. Un prim pas este logarea, apoi introducerea codului primit prin mesaj. Se merge la meniul setări, la opţiunea acces rapid unde a fost setată o sigură, iar dispozitivele cu care te-ai logat până acum vor apărea în secțiunea “dispozitive înregistrate”.