Smartphones

Lista dispozitivelor compatibile iOS 14: Va putea funcționa pe iPhone 7, iPhone XR sau XS?

Lista dispozitivelor compatibile iOS 14: Va putea funcționa pe iPhone 7, iPhone XR sau XS?

Evenimentul Apple “Time Flies” a inclus, printre o serie de lansări de produse noi, anunțul datei de lansare oficială a iOS 14. Proprietarii de iPhone-uri compatibile vor putea instala cel mai nou sistem de operare Apple, care a fost anunțat inițial la Conferința mondială pentru dezvoltatori. Printre noile funcții care vin pe iOS 14, Apple a previzualizat pentru prima dată un nou organizator de aplicații și widget-uri de pe ecranul de pornire pe iPhone (699 USD pe Amazon), precum și o interfață Siri mai compactă. Noua actualizare iOS 14 vă va permite, de asemenea, să redați o miniatură video (Picture in Picture) în timp ce faceți alte lucruri.

Ca și în cazul oricărei noi actualizări iOS, s-ar putea să vă întrebați dacă veți putea utiliza în continuare vechiul dvs. iPhone sau dacă este cazul să îl actualizaţi la o versiune mai nouă. Atunci Când Apple a dezvăluit iOS 13, a anunțat că actualizarea va funcționa cu iPhone 6S, iPhone SE (2016) și modele mai noi.

In continuare vă vom prezenta lista oficială a dispozitivelor care vor funcționa cu iOS 14 și iPadOS 14.

Dispozitive care vor suporta iOS 14 şi iPadOS 14:

·         iPhone 11, 11 Pro şi 11 Pro Max 12,9 inch iPad Pro

·         iPhone XS și XS Max iPad Pro de 11 inch

·         iPhone XR iPad Pro de 10,5 inch

·         iPhone X iPad Pro de 9,7 inch

·         iPhone 8 iPad (a VI-a generație)

·         iPhone 8 Plus iPad (a V-a generație)

·         iPhone 7 iPad Mini (a V-a generație)

·         iPhone 7 Plus iPad Mini 4

·         iPhone 6S iPad Air (a III-a generație)

·         iPhone 6S Plus iPad Air 2

·         iPhone SE (2020)

·         iPhone SE (2016)

·         iPod Touch (a VII-a generație)

Mac-urile Apple vor avea noi cipuri Arm, iar dezvoltatorii pot comanda acum un Mac Mini alimentat de Arm.

Pentru instalarea iOS 14 și iPadOS 14 vă vom arăta cum poate fi descărcat pe iPhone sau iPad.

Actualizările Apple aduc o nouă experiență a ecranului de pornire, mai multe funcții de confidențialitate și modul “Picture in Picture” pentru toate dispozitivele Apple. Iată cum pot fi instalate.

Apple va lansa iOS 14 și iPadOS 14, aducând astfel o mulțime de funcții noi și îmbunătățiri ale performanței acestora.  Apple și-a actualizat continuu software-ul iOS de când a lansat primul iPhone în 2007 și primul iPad în 2010. În ultimii ani, compania a adăugat funcții precum un mod întunecat, multitasking îmbunătățit pe iPad, aşezând aplicațiile apropiate una de cealaltă și o nouă confidențialitate. Funcția Conectați-vă cu Apple este concepută pentru a împiedica aplicațiile să colecteze informații de la dvs. fără știrea dvs.

În 2019, Apple a împărțit iOS și iPadOS, promițând efectiv că va concentra resursele pe noi funcții pentru iPad care ar putea să nu ajungă pe iPhone. Intenția a fost de a construi o experiență iPad care să poată fi mai competitivă cu o experiență completă pe computer. Suportul pentru utilizarea unui mouse extern sau trackpad este noua caracteristică lansată de companie  pentru iPad. Această caracteristică va facilita utilizatorilor folosirea dispozitivului împreună cu o tastatură.

Anul acesta, iOS 14 introduce noi trucuri pe iPhone, cum ar fi aplicațiile mici, cunoscute sub numele de widget-uri, pentru ecranul de pornire. Cu iPadOS 14, Apple adaugă funcții precum posibilităţi mai bune de căutare. In acest fel, ambele dispozitive vor putea permite oamenilor să aleagă aplicații implicite pentru e-mail și browser web, dar și un nou program de mesaje care facilitează organizarea conversațiilor.

Mai jos veți găsi instrucțiuni pentru instalarea actualizării, odată ce va fi disponibilă.    Incărcaţi-vă iPhone-ul sau iPad-ul înainte de a instala actualizarea.

Pentru a fi siguri de o actualizare corectă, pentru a elibera spațiul de stocare, pregătiţi-vă iPhone-ul sau iPad-ul înainte de a instala actualizarea. Există şi o copie de rezervă nouă în cazul în care ceva nu va merge în timpul instalării actualizării.

Există şi un ghid care vă ajută să curățați spațiul de stocare al dispozitivului și cea mai bună metodă pentru crearea unei copii de rezervă.

Modalităţi de instalare a iOS 14 și iPadOS 14

Odată ce actualizarea sunteţi înştiinţaţi că actualizarea este activă, puteţi începe procesul de descărcare. Asiguraţi-vă că dispozitivul este încărcat. Conexiunea Wi-Fi vă va ajuta să accelerați procesul fără a consuma din datele mobile.. Pe iPhone sau iPad, urmați acești pași:

1. Deschideți aplicația Setări.

2. Selectați General.

3. Atingeți Actualizare software.

Dispozitivul dvs. se va conecta la serverele Apple și vă va solicita să descărcați și să instalați actualizarea. Urmați instrucțiunile pentru a finaliza instalarea. Când dispozitivul repornește, acesta va rula iOS 14 sau iPadOS 14.

Acum că aveți cel mai recent software în funcțiune, puteţi consulta lista cu funcțiile preferate iOS 14 și veţi avea posibilitatea de a învăţa cum să le utilizați.