Grafica Tech TV

Lupte din umbră în exclusivitate pe postul TV Epic Drama

Lupte din umbră în exclusivitate pe postul TV Epic Drama

“Lupte din umbră” este un serial finlandez difuzat în exclusivitate pe postul TV Epic Drama. Premiera a avut loc în data de 27 august, ora 22:00, conform unui comunicat emis către media-max.ro.

În anii 1950, cel mai fierbinte punct de pe harta Războiului Rece nu a fost nici Washington DC, nici Moscova, ci Helsinki, unde  KGB-ul și CIA s-au luptat pentru a obține control asupra Finlandei, o țărișoara situată în partea de nord şi înghesuită între marile puteri de la Est și Vest.

Deoarece între aceste două superputeri s-au acumulat tensiuni din ce în ce mai mari, echipa  Serviciilor Secrete finlandeze, Fist, s-a luptat să mențină independenţa țării și unitatea acestui grup.

Când s-a descoperit adevărul despre trecutul ei, atât mizele personale, cât şi cele profesionale ale acestor conflicte au devenit din ce în ce mai mari, iar membrii grupului Fist au constat că misiunea de apărare a viitorului țării lor le aparţine.

Serialul “Lupte din umbră” (în engleză se traduce Shadow Lines, iar în finlandeză Nyrkki) a avut o influenţă puternică asupra televiziunii din Finlanda, aducând în 2020 nominalizări la Premiile Golden Venla pentru lupta dintre regizorii Antti-Jussi Annila şi Alli Haapasalo, dar și pentru Emmi Parviainen, actrița care este în rolul principal.

Echipa de producție

Regizorul AJ Annilaeste s-a făcut cunoscut în special pentru alegerile sale originale. Filmul “Jade Warrior” din 2006 şi filmul de groază “Saună” 2008 au câștigat o mulţime de  premii internaționale, iar serialul de aventură “Heroes of the Baltic Sea” din 2016 a obţinut Premiul pentru cel mai bun serial dramatic din Finlanda.

Cel de-al treilea film al lui Annila, “The Eternal Road” din2017 a fost nominalizat la un record de 13 premii Jussi (Oscaruri finlandeze) și a primit 6 premii, printre care acela de cel mai bun film și cel mai bun regizor.

Regizoarea și scenarista Alli Haapasalo este absolventă a Scolii de Film a Universității Aalto cu o comedie de 30 de minute “Față care nu a avut probleme”, un film ce a beneficiat de review-uri bune la nivel internațional. A început la New York în programul absolvent al Universității din New York, iar, de-a lungul a zece ani, a scris și a regizat multe filme.

Proiectul ei de absolvire s-a intitulat “Pe gheață subțire”. Având o durată de 60 de minute, acesta este un film ce a fost bine primit la festivalurile din Statele Unite, dar și în Europa.

Doctor în istorie și autor de success, Kristi Manninen a scris mai bine de 120 de cărți, cele mai multe fiind istorice. Este autoarea a peste 300 de episoade de seriale TV de ficțiune, printre care și drame istorice. A cercetat în amănunt istoria politică finlandeză și Finlanda postbelică pentru diverse proiecte.

Printre cele mai importante scrieri ale lui Katri Manninense se numără trei lungmetraje, un film de animație de lung metraj și 17 seriale de televiziune. Debutul sau regizoral, Documentarul “Now or Never” reprezintă debutul său regizoral, fiind nominalizat la Premiile Golden Venla în anul 2015.