Laptop Tech

Laptop cu ecran touch – pro sau contra?

Laptop cu ecran touch – pro sau contra?

Windows 8 a fost foarte mult mediatizat ca un sistem de operare dedicat portabilelor cu touchscreen.

Joi am fost la o întâlnire mai puţin formală cu oficialii ASUS România. Au fost invitaţi mai mulţi bloggeri şi jurnalişti din zona IT&C pentru a discuta pe seama laptop-urilor cu ecrane touch.

Foarte mulţi producători, printre care şi ASUS, au lansat o gamă variată de tablete, ultrabook-uri şi chiar laptop-uri cu ecrane touch şi Windows 8. Dacă pe tablete sau pe dispozitivele hibride touchscreen-ul are o logică şi este extrem de util, oare este indicat să vină şi pe laptop-urile obişnuite?

2 persoane au spus că nu-şi doresc ecrane touch pe laptop-uri, alte persoane au spus că încă nu s-au decis, dar au fost şi persoane, printre care şi eu, care am văzut touchscreen-ul pe laptop ca un avantaj. Am testat mai multe portabile cu Windows 8 şi pe majoritatea am întâlnit ecranul tactil. Mi-am dat seama că sunt foarte multe acţiuni simple pe care prefer să le fac dintr-o atingere de ecran şi nu dintr-un click al mouse-ului. Sunt cazuri cand nu poţi utiliza mouse-ul şi atunci e mai practic ecranul tactil, în special în avioane, trenuri. Chiar şi când utilizaţi laptop-ul în pat.

Recunosc faptul că ecranul touch nu este încă pregătit pentru volumul mare de lucru, pentru precizie. Ar fi destul de complicat să faci o decupare în photoshop, să construieşti o schiţă în AutoCAD doar din touch etc. Însă navigarea web, lucrul cu documentele, rularea unor aplicaţii pot fi făcute foarte bine doar din touch.

Voi ce părere aveţi? Este util touchscreen-ul pe laptop-uri?